Reisepenger:

Den beste dagen for billige fly­billetter er kanskje ikke den du tror

Dette bør du sjekke før du bestiller den neste ferieturen.

SPAR PENGER: Når du skal ut og reise er det fint å slippe å betale mer enn nødvendig for flybillettene. Prisene varierer fra dag til dag. Hvilken dag er den beste for billettkjøpet? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
SPAR PENGER: Når du skal ut og reise er det fint å slippe å betale mer enn nødvendig for flybillettene. Prisene varierer fra dag til dag. Hvilken dag er den beste for billettkjøpet? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hvilken dag er den beste for å bestille billige flybilletter? Og hvilke dager er det best å unngå? Dette er de vanligste spørsmålene reiseekspertene får.Og svaret er kanskje ikke så enkelt som du tror.

Prisene på flybilletter endres i hovedsak av to årsaker. Det første er etterspørselen etter reiser på den aktuelle dagen - og flyselskapet forventninger om solgte billetter.Det andre er etter bevisst prisfastsettelser basert på flyselskapenes kampanjer.

Svenske Aftonbladet ga dette rådet til sine lesere som jaktet på billige billetter:Kjøp billettene på lørdag kveld - og gjerne tre uker før avreise.Årsaken skal være at siden det er få kjøpere som gjennomfører nettbestillinger på lørdager, skal prisene kunne påvirkes.

Smart å vente?

Undersøkelser Dagbladet Reise har gjennomført, gir imidlertid ingen slike utslag.Tvert imot.Prisene ble enten uforandret eller billigere dersom du venter til det er to uker igjen til avreise. Tidligere prisundersøkelser viser også at å bestille to måneder før avreise kan være gunstig.Dersom du er fleksibel og kan reise fra lørdag til tirsdag fremfor fredag til søndag, kan du oppleve at flybillettene er til halv pris. Det samme gjelder dersom du kan reise søndag til tirsdag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer