Reisepenger:

Den beste dagen for billige fly­billetter er kanskje ikke den du tror

Dette bør du sjekke før du bestiller den neste ferieturen.

SPAR PENGER: Når du skal ut og reise er det fint å slippe å betale mer enn nødvendig for flybillettene. Prisene varierer fra dag til dag. Hvilken dag er den beste for billettkjøpet? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
SPAR PENGER: Når du skal ut og reise er det fint å slippe å betale mer enn nødvendig for flybillettene. Prisene varierer fra dag til dag. Hvilken dag er den beste for billettkjøpet? Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Hvilken dag er den beste for å bestille billige flybilletter? Og hvilke dager er det best å unngå? Dette er de vanligste spørsmålene reiseekspertene får.
Og svaret er kanskje ikke så enkelt som du tror.

Prisene på flybilletter endres i hovedsak av to årsaker. Det første er etterspørselen etter reiser på den aktuelle dagen - og flyselskapet forventninger om solgte billetter.Det andre er etter bevisst prisfastsettelser basert på flyselskapenes kampanjer.

FLEKSIBEL: Du kan spre mye på storbyferien om avviker litt fra det vanlige helgemønsteret. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
FLEKSIBEL: Du kan spre mye på storbyferien om avviker litt fra det vanlige helgemønsteret. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

Svenske Aftonbladet ga dette rådet til sine lesere som jaktet på billige billetter:
Kjøp billettene på lørdag kveld - og gjerne tre uker før avreise.


Årsaken skal være at siden det er få kjøpere som gjennomfører nettbestillinger på lørdager, skal prisene kunne påvirkes.

Smart å vente?

Undersøkelser Dagbladet Reise har gjennomført, gir imidlertid ingen slike utslag.
Tvert imot.

Prisene ble enten uforandret eller billigere dersom du venter til det er to uker igjen til avreise. Tidligere prisundersøkelser viser også at å bestille to måneder før avreise kan være gunstig.

Dersom du er fleksibel og kan reise fra lørdag til tirsdag fremfor fredag til søndag, kan du oppleve at flybillettene er til halv pris. Det samme gjelder dersom du kan reise søndag til tirsdag.

De billige dagene

- Ut i fra det vi ser av brukeradferd og bookinger via FINN reise, så kan det se ut som at det lønner seg å bestille på tirsdager, ettermiddag eller kveld, sier produktdirektør i FINN reise, Eivind W. Christiansen.

- Data fra vår prisvarslingstjeneste viser også at du finner de rimeligste flybillettene 6-8 uker før avreise. Men det som alltid har mest å si, er hvilke dager du velger å reise på. Om du planlegger en langhelg fra for eksempel torsdag til søndag, blir det dyrere enn om du er mer fleksibel. Det kan være en god ide å bruke forskjellige verktøy som finnes hos de ulike aktørene. Både FINN reise og andre har lavpriskalender, og det nevnte prisvarselet, som vi lanserte tidligere i år, har blitt tatt veldig godt i mot av markedet, sier Eivind W. Christiansen.

De laveste prisene

Vi sjekket prisen for reiser fra 18.-23. april. Og her er laveste pris - avreise fra Oslo lufthavn Gardermoen.

Reise til Istanbul med Turkish Airlines/SAS:
Tre uker til avreise: Kr 1341.-
To uker til avreise: Kr 1341.-

Reise til Barcelona med Vueling Iberia:
Tre uker til avreise: Kr 861.-
To uker til avreise: Kr 867.-

Reise til Nice med Brussel Airlines:
Tre uker til avreise: Kr 1292.-
To uker til avreise: Kr 1182.-

​Reise til London med Ryan Air:
Tre uker til avreise: Kr 431.-
To uker til avreise: Kr 178.-

Reise til Goa med SAS/Air India:
Tre uker til avreise: Kr 4383.-
To uker til avreise: Kr 4344.-

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer