Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Den beste folkebilen

Tyskerne har falt for Mazda.

GODT LIKT:Tyskerne liker Mazda, viser en fersk ADAC-undersøkelse (tyske NAF). Tidligere i år kåret AUTO BILDs lesere Mazda CX-5 til den mest attraktive bilen i kategorien SUV, crossover og firehjulsdrevne biler. Mazda CX-5 fikk 17,8 prosent av stemmene foran Audi A6 Allroad og Audi Q3. FOTO: Terje Bjørnsen
GODT LIKT:Tyskerne liker Mazda, viser en fersk ADAC-undersøkelse (tyske NAF). Tidligere i år kåret AUTO BILDs lesere Mazda CX-5 til den mest attraktive bilen i kategorien SUV, crossover og firehjulsdrevne biler. Mazda CX-5 fikk 17,8 prosent av stemmene foran Audi A6 Allroad og Audi Q3. FOTO: Terje Bjørnsen Vis mer

Les alt om Årets Bil 2013

Europas største bileierorganisasjon, ADAC, har gjennomført en internettundersøkelse der de har spurt 20 000 tyskere om bilene deres. Tyskerne har gitt poeng basert på oppfatninger om sine bilers kjøreegenskaper, kvalitetsfølelse, hvor mye de har fått for pengene, servicekvalitet og lojalitet.

Best totalt er BMW med 77,6 poeng av 100 mulige, etterfulgt av Audi (77,3), MINI (76,6), Mercedes (76,5) og Volvo (75,7). Altså overveiende bilmerker som tyske og relativt kostbare her hjemme. Men hakk i hæl på disse premiummerkene følger mer folkelige Mazda som scorer 74,1 poeng av 100 mulige.

Slår VW Mazda slår blant annet übertyske VW (73,7), etterfulgt av Honda (73,5) og Toyota (73). De mest misfornøyde er Chevrolet-eierne. De kritiserer blant annet motor, kvalitetsopplevelse og forbruk.

Ingen har mer lojale eiere enn Mercedes. 62 prosent av MB-eierne kjøper Mercedes igjen. Også VW og Suzuki har lojale eiere. 55 prosent av VW-eierne kjøper en Volkswagen igjen. Tallet for Suzuki er 49 prosent.

X3-eierne mest fornøyd På modellnivå er det BMW X3-kundene som mest fornøyde. De gir bilene hele 80,7 poeng av 100 mulige. ADAC mener X3-eiernes tilfredshet skyldes at BMW forbedret fjæringen og kvalitetsfølelsen på X3 fra første til andre generasjon.

Audi A1, Audi A3 og Audi A5 er best i sine respektive klasser, småbil, kompaktbil og mellomklasse. Av minibilene er det Smart Fortwo-eierne som er mest fornøyde, mens eierne av Chevrolet Matiz er mest misfornøyde.

Som vanlig i tyske undersøkelser gjør de tyske bilene det generelt bra - bortsett fra Opel. Det kan handle om patriotisme, men også om at tyske biler er laget for tyske forhold - og at de blant annet utmerker seg på høy fart.

Men også japanske biler gjør det generelt bra i undersøkelsen, mens franske og italienske biler scorer generelt dårlig.

SCORER HØYT: Mazda puster de langt mer kostbare bilmerkene i nakken i ADAC's siste store undersøkelse om hvor fornøyd bileierne er med bilene sine. Faksimile: ADAC
SCORER HØYT: Mazda puster de langt mer kostbare bilmerkene i nakken i ADAC's siste store undersøkelse om hvor fornøyd bileierne er med bilene sine. Faksimile: ADAC Vis mer

Les også:
Test deg selv: Hva kan du om BMW-biler?
Test: Norges billigste bil
2012 2013 - Her er de beste vinterdekkene
De beste nye SUV-ene vi har testet

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media