Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Den beste husmannskosten fra Smalhans

Smalhans fikk utmerkelsen «Bib Gourmand» i årets Michelin-guide. Her er noen av deres mest populære retter.

FISK PÅ MENYEN: En raus og smakfull «Bouillabaisse a la Smalhans» er en av rettene som ofte dukker opp på menyen hos den populære bydelsrestauranten på St. Hanshaugen. Vil du gi fisk og skalldyr et smaksløft, legg dem noen øyeblikk på grillen først. Foto: METTE MØLLER
FISK PÅ MENYEN: En raus og smakfull «Bouillabaisse a la Smalhans» er en av rettene som ofte dukker opp på menyen hos den populære bydelsrestauranten på St. Hanshaugen. Vil du gi fisk og skalldyr et smaksløft, legg dem noen øyeblikk på grillen først. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en «Bib Gourmand» på døra betyr det at her er et hyggelig sted der du får et godt måltid for pengene.

Smalhans ligger på St. Hanshaugen i Oslo, og hver dag mellom klokken 16 og 18 lager kokkene på kjøkkenet en «dagens husmann».

Ment som et alternativ til hjemmemiddagen for de som bor i området.

Er du glad i fisk? Her er tre fristende fiskesupper fra kokken Arne Brimi.

Egen vri fra kokkene - «Dagens husmann» er inspirert av husmannskost fra hele verden og basert på sesongens råvarer.

Det er rause retter med masse smak, og tradisjonelle oppskrifter laget med en egen vri fra kokkene på kjøkkenet, sier Karla Siverts.

KEBAB PÅ SPYD: Dette er Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren «wallenbergare», kjøttboller opprinnelig laget av kvernet kalvekjøtt. Den fargerike paprikasausen er nydelig til! Foto: METTE MØLLER
KEBAB PÅ SPYD: Dette er Smalhansversjonen av den populære svenske klassikeren «wallenbergare», kjøttboller opprinnelig laget av kvernet kalvekjøtt. Den fargerike paprikasausen er nydelig til! Foto: METTE MØLLER Vis mer

Hun bærer fram en rykende varm fiskegryte til fotografering.

Dagens variant er full av ferske blåskjell, pillede reker og hyse. 

Den franske stilen Smalhans liker den franske stilen på fiskegryte, så den blir gjerne litt som en bouillabaisse. Med gode tomater, masse løk og fennikel.

- Gryta får en egen smak når vi lager den på Smalhans fordi vi alltid bruker den gode grillen vår. Fisk og blåskjell får en runde i grillen så det får god og røkt smak, og så heller vi fiskegrytebasen over etterpå, forklarer Siverts.

Fikk du lyst på husmannskost? Her er flere forslag fra Karla Siverts.

Smakfull langtidskokt svineribbe, som sprøstekes i biter på høy varme og glaseres med blant annet en deilig og tykk kinesisk soyasaus og masse ingefær, er en annen av klassikerne på Smalhans.

Den er Karla blitt svært glad i. 

Raus og smakfull - Det er en variant av kinesernes populære «svin Mao». Vi brukte den først en gang som «dagens husmann», og nå lager vi den ofte.

Det er en raus og smakfull rett som gjestene ønsker å ha på menyen. I dag serverer vi den med kokte og stekte poteter og en jalapenohollandaise, sier Siverts, som også liker en sprø salat til den kraftige kjøttretten. 

Les også: Lapskaus, det er den glemte festen.

- Dette er også fin restemat. Har du rester av ribbe, så er dette en super måte å utnytte restene på, sier Karla Siverts.

Hele Norges coronakart