Den beste isen lager du selv

Vis sommervett! Unngå overoppheting! Du fortjener en iskald fornøyelse!

TA DET KULI: Iskremklovner med Nonstop og marengs - eller fruktis av mango, grønn melon, bringebær og jordbær? Foto: stockfood
TA DET KULI: Iskremklovner med Nonstop og marengs - eller fruktis av mango, grønn melon, bringebær og jordbær? Foto: stockfood Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og her er noen oppskrifter som kan få det til å gå kaldt nedover magen.

Jordbærsherbet... Fruktis på skje... Iskremklovner... Yoghurt-is, med eller uten sjokolade... Mmmmmm!

Sett grensene selv: Sunt som bare det, eller søtt så det holder?

Iskremklovner Du trenger (til 4 porsjoner):

Marengs:

4 eggehviter

1/2 ts hvitvinseddik

240 g fint sukker (fås kjøpt i velassorterte matbutikker, alternativt kan vanlig sukker brukes)

Til klovnene:

4 kuler iskrem

4 iskremkjeks

Nonstop eller Smarties

Rød melisglasur

Hvit melisglasur

Grønn melisglasur

SLIK GJØR DU: Marengs: Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk eggehvitene til skummet er stivt. Tilsett eddik og fortsett å piske. Tilsett litt sukker av gangen, til alt er oppløst og marengs-massen er stiv og blank. Bruk kakesprøyte eller skje og lag små reder med diameter ca. 8 cm på en bakeplate med bakepapir. Skru ned varmen til 100 grader og stek marengsen i ca. 1 time.

Pynt: Plassér en kule med iskrem i hvert marengsrede og lag ansikter og pynt med Nonstop og melisglasur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer