Den beste ketchupen lager du helt enkelt selv

Lekre hjemmelagde sauser fra Karla Siverts.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her er flere oppskrifter fra Karla Siverts.

ST. HANSHAUGEN i Oslo (Dagbladet Endelig fredag):

Vi er så vant med å kjøpe ferdigsauser at vi nesten har glemt at det finnes ekte varer.

I dag viser Karla Siverts gode og hjemmelagde alternativer til både ketchup, tabasko, hoisinsaus og aioli.

- Lag dem selv - Lag sausene selv! Det er ikke nødvendig å kjøpe all saus ferdig, sier Karla.

- Lek med krydder og smak til, så får du ekte og nydelige sauser. Det er ekstra stas å servere også.

Hun rører i ei putrende gryte med hakkede tomater og masse spennende og velduftende krydder. Det er ketchupgryta.

Etter en times koketid skal alt kjøres i en blender, og en nylaget, delikat ketchup helles på renvaskede glass.

- Ta på tett lokk, så holder ketchupen seg fint to til tre uker i kjøleskapet, sier Karla.

Sunt og godt Ketchup blir både sunt og godt når man lager den selv.

Det samme med den kinesiske hoisinsausen.

Den lages på blant annet soyabønner, hvitløk og chili, og smaker helt nydelig til annet laks og and.

- Jeg lager tabasko selv også. Da går det med masse chili! Den skal siles godt, og restene fra silingen kan gjerne spres utover på brett og tørke i stekeovn. Slik lager du samtidig hjemmelaget tørket chili, sier Karla.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer