TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Tungen/Aktivt Testteam
TEST: DinKropp.no har testet syv outdoorklokker til trening. Foto: Tungen/Aktivt TestteamVis mer

Den beste klokken i testen har stormvarsel

Vi har testet solide klokker med kompass, høydemåler og barometer.

|||Det er noe over to år siden vi sist gjorde en test på klokker i outdoorsegmentet.

Enkelte modeller har holdt stand siden sist og er fortsatt noen av de beste alternativene, men det er også kommet til noen nye og enkelte klokkemodeller er blitt forbedret.

Som forrige gang hevder Suunto seg i toppen med flere gode modeller.

Det er ikke så mange klokker i dette segmentet og de aller fleste som er aktuelle på den norske markedet er tøffe, solide og de har mange av de samme funksjonene.

Det som imidlertid skiller ganske mye er design.

Det er også noen forskjeller på brukervennlighet. Selv om vi har kommet ganske likt ut med tanke på karaktersetting, er det noen forskjeller og vi har prøvd å trekke fram styrker og svakheter på hver enkelt modell.

Oppsummering av klokketesten Klokka fra Garmin er noe mer ensidig rettet mot trening enn de andre klokkene i denne testen, men også denne har egenskaper og kvaliteter som gjør at den hevder seg godt i dette selskapet.

Selv om pulsklokkespesialisten Polar har klokker rettet mot outdoorsegmentet, blant annet deres toppmodell RS800CX, gjør mangel på navigasjonsfunksjoner at vi ikke har den med i denne testen.

RS800CX har imidlertid høydemåler og mulighet til rutemapping. Test av denne klokka kan leses her.

Casio har noen av de røffeste klokkene og er spekket med ulike funksjoner som kan være til god hjelp både på tur i fjellet og på reise generelt, men de er ganske store og enkelte vil nok oppleve at de tar litt for mye plass på håndleddet.

Suunto leverer både rene outdoorklokker , rene puls-/treningsklokker og klokker som kombinerer disse to segmentene på en god måte. Dette samtidig som de er veldig konkurransedyktige på pris.

Til slutt har vi en relativt rimelig GPS-klokke som har en del funksjoner rettet mot geotagging, rutelogging og enkel navigering, med denne klokken har sine klare begrensninger når det gjelder blant annet brukervennlighet.

Gjør egne vurderinger Vi har gjort våre vurderinger ut fra at vi er ute etter tøffe klokker til generelt friluftsliv, men leserne må også selv gjøre sine egne vurderinger ut fra sine egne behov og ikke minst egne preferanser med tanke på design.

Et par momenter en må ta stilling til er om en trenger eller ønsker muligheten til å koble til eksterne sensorer som for eksempel pulsmåler og om en liker en klokke med visere eller digital visning.

Testteamet kom etter en del diskusjoner fram til at vi ville valgt en klokke med minimum høydemåler og kompass. Digital visning eller urvisere blir smak og behag.

Likevel - for å få en «fullblods» outdoorklokke bør en som et minimum ha kompass, høydemåler og barometer.

Hvilke utfyllende funksjoner en trenger av klokken ut over dette bør speile hva en skal bruke klokken til.

LES OGSÅ:

Sjekk formen din her

Test av 8 pulsklokker med GPS

De beste hodelyktene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Suunto Core Extreme edition Best i test! Karakter: 5/6 Produsent: Suunto Pris: 3300 Suunto Vector Hr Sikker og god klassiker som har fått pulsmåler. Karakter: 5/6 Produsent: Suunto Pris: 2800 Suunto Vector Sikker og god klassiker. Mest for pengene. Karakter: 5/6 Produsent: Suunto Pris: 2200 Casio ProTrek PRW 5000 Tøff og solid klokke til fritid og daglig bruk. Karakter: 5/6 Produsent: Casio Pris: 4990 Garmin Forerunner 405 Pulsklokke med flere gode funksjoner rettet mot fjell og friluftsliv. Karakter: 4/6 Produsent: Garmin Pris: 3120 Casio ProTrek PRW 2000 Tøff og solid outdoorklokke. Karakter: 4/6 Produsent: Casio Pris: 3990 Travel Honey Watch GPS Klokke - Litt morsom, men ingen klokke til aktivt friluftsliv. Karakter: 2/6 Produsent: Sheng Jay Automation Technology (Taiwan) Pris: 1599