Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Den beste storbyshoppingen

Sjekk ut disse tipsene hvis du skal til København, Berlin, Paris, Roma, London eller New York.

SHOPPINGTIPS: Vi guider deg til den beste shoppingen i våre storbyfavoritter. Foto: Paal Audestad
SHOPPINGTIPS: Vi guider deg til den beste shoppingen i våre storbyfavoritter. Foto: Paal Audestad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det blir kanskje ikke så mye shopping når man drar på en romantisk helg med sin kjære, men med venninnene derimot er ofte reisens formål å gjøre noen skikkelige kleskupp.

Klær og tilbehør er ofte billigere i utlandet, og dessuten får man tak i ting som ikke alle andre har - enten du er på jakt etter sesongens nøkkelplagg, den lille svarte, nye høyhælte sko eller moteriktig tilbehør.

Skal du på storbyferie de nærmeste månedene, og lurer på hvor du bør shoppe og spise?

Her kommer Det Nyes beste reisetips til storbyene som vil elsker å besøke, og som vi anbefaler andre å dra til.

Langhelg i København:

SEVERDIGHET: Ikke gå glipp av Colosseum når du besøker Roma. Foto: Stella
SEVERDIGHET: Ikke gå glipp av Colosseum når du besøker Roma. Foto: Stella Vis mer

Beste opplevelse: I sommer dro venninnene mine og jeg på piknik i Kongens Have. Vi kjøpte en kurv med italienske småretter og vin fra Il Senso som ligger rett ved parken, og nøt noen timer i solen mellom all shoppingen. Husk å bestille piknikkurven i god tid.

Beste shopping: På Strøget finner du kjedebutikkene, som H&M, Topshop, Urban Outfitters, COS, Weekday og Cheap Monday.

Jakter du på kupp du ikke finner her hjemme, bør du besøke Vesterbro og Nørrebro. Elmegade og Ravnsborgade i Nørrebro har et stort utvalg av second hand-butikker.

I Studiestrædet ligger også butikkene tett. Det er ikke det billigste stedet å handle, men prisen er absolutt verdt det hvis du finner noe fint. Er du interessert i spesiell dansk design, er Henrik Vibskov og Wood Wood verdt et besøk.

Beste spisested: Når jeg er i byen, besøker jeg alltid den japanske restauranten Umami , som serverer sushi og andre nydelige retter. Men det er ikke bare maten som er fantastisk på dette stedet - baren i første etasje byr på et stort utvalg av fristende drinker. Min favorittdrink er Umamis Ginger Passion, som blant annet består av pasjonsfruktjuice, ingefærsirup og ferskpresset lime.

BRUKTMARKET: Portobello Market er et must når du besøker London. Foto: Stella
BRUKTMARKET: Portobello Market er et must når du besøker London. Foto: Stella Vis mer

Anbefalt av redigerer Charlotte Grimstad.

Ta en bit av New York:

Det er bare å ta på seg de beste joggeskoene du eier og begynne å traske. Få med deg turiststedene, men glem ikke Greenwich Village, East Village og Lower East Side! Her finner du de koselige områdene og de kule butikkene og utestedene.

Beste opplevelse: Kjæresten min og jeg tok T-banen til Brooklyn, for så å gå tilbake over Brooklyn Bridge tilbake til Manhattan. Det var fantastisk å se byens skyline lyse opp i den mørke maikvelden. En veldig romantisk kveldstur!

Beste shopping: Bleecker street i Greenwich Village er et shoppingmekka. Her finner du godbiter som Marc By Marc Jacobs (403 Bleecker Street), Intermix (365 Bleecker Street) og masse kule platebutikker.

BRUKTBUTIKKER: Hvis du elsker second hand og vintage, er Berlin defintivt byen for deg. Foto: Paal Audestad
BRUKTBUTIKKER: Hvis du elsker second hand og vintage, er Berlin defintivt byen for deg. Foto: Paal Audestad Vis mer

En personlig favoritt er Bleecker Street Records (239 Bleecker Street), som har et enormt utvalg av vinyl i alle sjangre.

Beste spisested: Midt på Lower East Side ligger Bowery B Bar and Grill. Restauranten ligger ved det nyåpnede hotellet Bowery, og adressen er 40 E. 4th Street. Et kult sted med både uteservering og hage, perfekt for en middag med påfølgende drinker.

Anbefalt av reporter Marit Vebenstad.

Second-hand i Berlin:

Jeg har vært i Berlin to ganger, og rett og slett elsker byen.

SHOPPING: Du finner det meste du ønsker i gågaten Strøget. Foto: Christian Alsing
SHOPPING: Du finner det meste du ønsker i gågaten Strøget. Foto: Christian Alsing Vis mer

Bo gjerne i bydelen Mitte - her har du nemlig alt du måtte ønske deg i gåavstand.

Beste opplevelse: I krigsminnebygningen Neue Wache står et minnesmerke over andre verdenskrig laget av Käthe Kollwitz. Statuen heter «Mor med sin døde sønn», og gjorde så sterkt inntrykk at jeg fikk tårer i øynene.

Beste shopping: Nordøst i Mitte ligger de kjente internasjonale butikkene tett, i tillegg til flere kule second-hand-butikker og lokale designere.

Spaser langs Münzstrasse og de tilhørende gatene Alte Schönhauser strasse og Neue Schönhauser strasse, som kryr av motebutikker. Second hand-butikken Made in Berlin består av to etasjer med bruktskatter.

I Linienstrasse 153 ligger butikken Sommerladen, som har et stort utvalg vintage designerklær og tilbehør.

ROMANTISK: En spasertur over Brooklyn Bridge anbefales. Foto: Stella
ROMANTISK: En spasertur over Brooklyn Bridge anbefales. Foto: Stella Vis mer

Beste spisested: Hos Monsieur Vuong serverer de vietnamesiske retter i fantastiske omgivelser. Mango- og kokosjuicen er rett og slett himmelsk! (Alte Schönhauser Stasse 46).

Anbefalt av reporter Silje Golf.

Hippe merker i London:

London vil alltid ha en stor plass i hjertet mitt. Jeg møtte kjæresten min der, jeg studerte der i tre år, og jeg har hatt noen fantastiske turer på byen og ikke minst spist på verdens beste restauranter.

Som fashionstudent kunne jeg ikke ønsket meg et bedre sted å være.

Beste opplevelse: Noen av mine beste minner er fra søndagspikniker med deilig mat og drikke i Holland Park i Kensington med gode venner.

Parken er uimotståelig vakker med små blomsterhager, ville dyr, gressplener og en fantastisk restaurant som heter Belvedere.

Beste shopping: Jeg elsker Topshop over alt på denne jord, men siden jeg digger vintage- og second hand-klær, er Portobello Market også et must. Her kan du gjøre gode kupp, spesielt fredag morgen før alle turistene kommer. Leter du tålmodig, kan du finne gamle Hermès-, Dior- og Chanel-vesker.

Jeg er også alltid innom Browns Focus. De er først ute når det gjelder designtalenter, hippe merker og nye trender. Dyrt, men fantastisk!

Beste spisested: Min desiderte favorittrestaurant er Electric Brasserie i Portobello Road. Dette er en hip og kul restaurant som tiltrekker seg Notting Hill-hipstere.

Er du heldig, ser du kjendiser som Matthew Williamson, Sophie Dahl og Laura Bailey. Maten er super og prisene hyggelige.

Anbefalt av skjønnhetsansvarlig Julie Botnen.

La deg forføre av Roma:

Under mitt første besøk i Roma gikk vi oss vill på en høyde, og utsikten satte oss helt ut av spill: Forum Romanum med Colosseum i bakgrunnen, rammet inn av den travle byen.

Beste opplevelse: I sommer bodde vi på hotellet St. George, med moderne innredning og en herlig spaavdeling.

Takterrassen er det perfekte stedet å starte kvelden. Her kan du se utover de sjarmerende, gamle bakgatene, bestille et glass med bobler, snacke bruschetta og bare nyte the italian way of life.

Beste shopping: Via dei Condotti er Romas svar på 5th avenue. Her finner du alle de luksuriøse merkene, som Hermès, Louis Vuitton, Burberry og Jimmy Choo. Selv om du ikke har råd til å shoppe så mye, er det verdt å ta en tur hit bare for å kikke.

På Via del Corso finner du noe for enhver. Ved spansketrappen ligger en av mine favoritter, hanskebutikken Giorgio Sermoneta Gloves (Piazza di Spagna 61).

Beste spisested: På Trattoria Strega forsto jeg ingenting av menyen, og endte opp med å bestille en pizza med eple og kanel. Det høres rart ut, men dette var faktisk den beste pizzaen jeg noen gang har spist! (Piazza del Viminale).

Anbefalt av reporter Madeleine Dahl.

Forelsk deg i Paris:

Det er noe med den avslappede og kunstneriske atmosfæren som tiltaler meg med denne byen. For ikke å glemme den uanstrengte fasjonable holdningen franske kvinner har i hverdagen.

Noe av det beste jeg vet er å sitte på en fortausrestaurant med et glass vin og suge inn inntrykkene.

Beste opplevelse: Siden filmen Den fabelaktige Amelie fra Montmartre er en av mine favoritter, er en oppdagelsesferd i dette området et must i mine øyne. Start ved Moulin Rouge, som er en institusjon i seg selv, og følg gaten Rue Lepic.

Kafeen Les Deux Moulins, hvor Amelie jobbet, ligger et stykke opp i gaten.

Utforsk de andre sjarmerende gatene på kryss og tvers, mens du gradvis klatrer oppover mot Sacre Coeur. Området kryr av koselige butikker og utekafeer.

Beste shopping: Er du ute etter noe eksklusivt, gå for Galleri Lafayette. For siste nytt fra fashionverdenen besøker du konseptbutikken Colette.

Min favoritt er Kiliwatch, en av de beste second handbutikkene jeg har besøkt.

Beste spisested: Mitt faste hotell i Paris er Eldorado, hvor alle rommene er innredet forskjellig i shabby chic-stil. Her finner du også superkoselige Bistro des Dames, som har nydelig mat med rause porsjoner til god pris.

Et annet hett alternativ er musikkstedet La Maroquinerie. Du kan dra dit kun for en middag, eller kombiner måltidet med en konsert. Sjekk konsertprogrammet på Lamaroquinerie.fr.

Les også:

Stor outlet-guide til Europa

Reykjaviks skjulte shoppingskatter

Her finner du den beste shoppingen i Miami

Du arver din mors kropp

Saken ble opprinnelig skrevet av Det Nye for Klikk.no. Les her.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!