Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Den beste taco-rømmen

Kan Drømmelett måle seg med vanlig lettrømme?

LETT OG GODT: Vi har testet den nye Drømmelett, som er så lett at den ikke får kalle seg rømme. Den kan trygt serveres til fredagstacoen. Foto: KRISTIN SØRDAL
LETT OG GODT: Vi har testet den nye Drømmelett, som er så lett at den ikke får kalle seg rømme. Den kan trygt serveres til fredagstacoen. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer

Q-meieriene lanserte nylig en enda lettere lettrømme - som egentlig ikke får kalle seg rømme. Hvordan kan den måle seg mot de andre lettrømmene?  

Q-meierienes enda lettere lettrømme har bare 5 prosent fett. Den har fått navnet Drømmelett.  

Rømme er til gjengjeld syrnet fløte, og det burde ikke være noen stor overraskelse at dette er ganske fett! Kjenner du til de ulike meieriproduktenes bruksområder? Les vår guide til meierihyllen.

De aller fleste rømmevariantene er ikke kokefaste og gjør seg best i kald mat, akkurat som ferskostene. 

Vi har testet den nye lettrømmen mot de andre lettrømmene fra Q-meieriene og Tine.

10 prosent er grensa
De vanlige lettrømmene fra Q-meieriene og Tine har begge 18 prosent fett. I tillegg har Tine en Ekstra lettrømme med 10 prosent fett.

Den nye lettrømmen fra Q-meieriene er laget på lettmelk i stedet for på fløte, og oppnår dermed en fettprosent på fem prosent.

Men ettersom den har mindre enn 10 prosent fett, som er grensa for om produktet får lov til å kalle seg rømme eller ikke, får de altså ikke lov til å kalle produktet for rømme. 

Et godt alternativ Men: Det betyr ikke at du ikke kan bruke dette produktet der du ellers bruker rømme, som til tacoen, som dipp eller som kaldrørt saus til fisk eller annen mat.

Etter å ha smakt og kjent på konsistensen til den nye lettrømmen, Drømmelett, er konklusjonen at den i aller høyeste grad kan konkurrere mot de andre lettrømmene i butikken.

Den er både god på smak og dersom du foretrekker en fastere rømme som ikke renner mellom fingrene når du skal spise tacoen, så er denne lettrømmen et godt valg.

Etter en rangering av de fire lettrømmene vi har smakt på, havner Drømmelett på en 2. plass. 

Vi har vurdert rømmene på smak og konsistens.

Dette er hva vi synes: 1.plass: Lettrømme fra Tine
Tines vanlige lettrømme med 18 prosent fett havner på en soleklar førsteplass. Den er blank, den er kremete og fin i konsistensen, og den smaker rømme slik rømme skal smake. Når vi sammenlikner de to vanlige 18-prosents lettrømmene, er Tines lettrømme den soleklare vinneren.

2.plass: Drømmelett fra Q-meieriene
Drømmelett seiler inn på andreplass i vår test: Den smaker faktisk mer rømme enn lettrømmen fra Q-meieriene, og sammenliknet med ekstra lettrømmen fra Tine så er denne etter vår mening et bedre valg. Den smaker mye mer, den smaker rømme, og om du kan like at den er litt tørr i konsistensen, så er denne et godt valg  - og et bedre valg enn Tines ekstra lettrømme.

Begge lettrømmene til Q-meieriene er mye fastere i konsistensen enn Tines rømmeprodukter - noe som for mange er å foretrekke, mens andre igjen liker det bedre om rømmen er litt mer rennende.
Drømmelett er det rømmeproduktet i denne testen som er desidert mest fast i konsistensen. Fordelen er selvsagt at det ikke renner fra tacoen.

3.plass: Lettrømme fra Q-meieriene
Q-meierienes lettrømme havner på en tredjeplass. Den smaker egentlig mindre rømme enn Drømmelett - og smaken på lettrømmen minner mer om kulturmelk eller surmelk enn rømme. Den har en syrlig smak, men dette er feil syrlighet. Den er fastere i konsistensen enn lettrømmene fra Tine.

4.plass: Ekstra lettrømme fra Tine
Vil du at det skal smake rømme, ikke kjøp denne! Tines Ekstra lettrømme er veldig nøytral og smaker rett og slett veldig lite, derfor havner denne lettrømmen på jumboplass. Ønsker du en fettfattig rømme til middagen eller dipp-en, er Drømmelett et bedre valg. Eller gå for en av de ordinære lettrømmene eller vanlig rømme .   

ULIK KONSISTENS:  Det er stor forskjell på de ulike produktene. Drømmelett har en tørrere konsistens. Foto: KRISTIN SØRDAL
ULIK KONSISTENS: Det er stor forskjell på de ulike produktene. Drømmelett har en tørrere konsistens. Foto: KRISTIN SØRDAL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling