+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Den beste treningen mot kols

For kolspasienter med tung pust kan effekten av trening være større enn av medisin.

TRÅKKER PÅ: Helen Askeland, Kåre Berg og Helge Andersen får opp pulsen med spinning-intervaller på Akropolis i Drammen. Både Askeland og Andersen har kommet i så god form at de trener flere ganger i uka i tillegg til treninga med kols-gruppa. Foto: NINA HANSEN
TRÅKKER PÅ: Helen Askeland, Kåre Berg og Helge Andersen får opp pulsen med spinning-intervaller på Akropolis i Drammen. Både Askeland og Andersen har kommet i så god form at de trener flere ganger i uka i tillegg til treninga med kols-gruppa. Foto: NINA HANSENVis mer

(Dagbladet): I snart to år har noen og tjue personer med kols holdt det gående med trening i Drammen.

- Med spinning får du kjørt kondisen skikkelig, og jeg merker at jeg har blitt i veldig god form. Alt er mye enklere, og du får mer overskudd av trening, sier Helen Askeland (65).

- Nå tåler jeg å jobbe mer, jeg kan vaske bilen og klippe plenen. Men du må bryte noen barrierer for å komme i form. Det må gjøre litt vondt, sier Ole Sørstad (70).

De er blant de 20-30 personene med kols som møtes to ganger i uka for å ta i skikkelig med spinning og styrketrening på treningssenteret Akropolis i Drammen.

Dagbladet møtte også gruppa da de nettopp hadde begynt i 2011. Noen har falt fra, men flere har kommet til siden da. Kapasitene har økt, selv om den ikke har økt like mye for alle.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.