VIN TIL TACO: Fredagstacoen er og blir et norsk fenomen. Mange drikker nok brus og øl til taco, noe som fungerer bra. Skal en velge vin, er det visse vintyper som egner seg bedre enn andre. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VIN TIL TACO: Fredagstacoen er og blir et norsk fenomen. Mange drikker nok brus og øl til taco, noe som fungerer bra. Skal en velge vin, er det visse vintyper som egner seg bedre enn andre. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Vintest

Den beste vinen til fredagstacoen

Selv om den norske tacovarianten har lite med den opprinnelige mexicanske tacoen å gjøre, så har den en del krydder og sterke smaker som kan være utfordrende i forhold til vinvalg.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

De aller fleste drikker nok brus eller øl til tacoen. Dette fungerer sikkert fint for de fleste, og begge deler har en viss dempende effekt på krydder og sterke smaker.

Skal man velge vin til tacoen er det visse vintyper som egner seg bedre enn andre.

Man kan med hell la komplekse og utviklede viner bli liggende i kjelleren. Viner med mye tannin eller syre er heller ikke ønskelig til denne type mat og bør unngås.

Moderat tannin og syre er best

Enkle, unge og fruktdrevne viner med moderat tannin og syre gjør seg klart best og kan fungere bra.

Viner med sødmefull frukttone er spesielt ønskelig da dette gir en fin dempende effekt på krydder og chili. Disse egenskapene kan man finne i viner laget på en rekke ulike druetyper fra forskjellige vinområder rundt i vinverden.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn