Den billedskjønne nye storby-favoritten

Vakker, vittig, vennlig og velsmakende. Edinburgh er i ferd med å bli en ny storbyfavoritt.

PÅ HØYDEN: Det historiske sentrum av Edinburgh er fullstappet av arkitektoniske perler og spennende bygninger. Her fra Calton Hill. Foto: Runar Larsen
PÅ HØYDEN: Det historiske sentrum av Edinburgh er fullstappet av arkitektoniske perler og spennende bygninger. Her fra Calton Hill. Foto: Runar Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den skotske hovedstaden en av storbyene som stiger mest i popularitet for nordmenn på storbyferie. Det er lett å forstå.

Med sitt ruvende slott, vakre arkitektur og sekkepipespillende karer i kilt, er den lille storbyen et av Storbritannias mest billedskjønne urbane sentrum. Og én av de største turistfavorittene. Og med en pundkurs i fritt fall, er det også billigere enn på lenge.

Historisk sentrum

Her får du de tradisjonelle severdighetene, fra arkitektoniske høydepunkt til hverdagslige hendelser med historisk sus. På en liten bar i Grassmarket ved foten av slottet, synger en røslig kar om gode, gamle dager, akkompagnert av to unge menn på fele og gitar.

Klientellet er en miks av nysgjerrige turister og lokale helter som frekventerer baren så ofte at de omtrent kan regnes som en del av inventaret. Hver kveld samles gjøglere og historiefortellere i paradegaten The Royal Mile, og inviterer skuelystne med på vandringer i sporet av byens mange legender.

Hylende hekser

Hylende hekser og skrekkelige skurker viser vei gjennom trange smug dekket av brostein i levende teaterforestillinger kombinert med byvandring – før hele følget som regel ender på bar med noe godt i glasset og hyppige skål på gallisk: – Sláinte!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer