Den eneste oppskriften du trenger: Hellstrøm og Espelids ribbe

Alltid perfekt ribbe med mesterkokkene.

TRADISJONELL OPPSKRIFT: Ingrid Espeild og Eyvind Hellstrøms oppskrift på saftig ribbe og sprø svor på julaften får du her.' Foto: Øistein Norum Monsen
TRADISJONELL OPPSKRIFT: Ingrid Espeild og Eyvind Hellstrøms oppskrift på saftig ribbe og sprø svor på julaften får du her.' Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hvitløk er en selvfølge når ribba skal tilberedes, mener Eyvind Hellstrøm (62). - Hvitløk er magi, den hever en rett til himmels, mener han.

Sammen med Ingrid Espelid Hovig (86) har Hellstrøm tatt oppgaven med å demonstrere hvordan juleribba bør lages.

- Oppskriften er litt annerledes enn jeg er vant til, medgir Espelid Hovig. Hun sikter til grønnsakene - og ikke minst hvitløken - som legges i bunnen av langpanna - under ribba.

Grønnsakene siles og brukes som sjy når ribba er ferdigstekt.

- En aromatisk sjy gir en ekstra dimensjon til maten, sier Hellstrøm. Se også Karla Siverts oppskrift på ribbe med ingefær og øldampet pinnekjøtt Samkjørt par Det kjente kokkeparet ga nylig ut boka «Livretter».

I dag stiller de opp sammen over grytene igjen. I matchende julerøde gensere.

- Vi er blitt veldig samkjørte. Da vi skulle ta bilder til boka, hendte det at vi stilte opp i matchende klær uten at vi hadde snakket om det på forhånd, sier Hellstrøm. Som for anledningen prøver ut en ny oppskrift på hjemmelaget rødkål - med fiken.

Oppskriften er inspirert av Edmond Jaquet, grunnleggeren av restaurant Bagatelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer