DISPONER LØPET: - Det er gjerne lurt å starte roligere enn det man tror man kan klare for hele løpet, og så heller øke på slutten om det er krefter igjen, sier maratonløper Simen Næss Berge. Foto: Kristin Roset
DISPONER LØPET: - Det er gjerne lurt å starte roligere enn det man tror man kan klare for hele løpet, og så heller øke på slutten om det er krefter igjen, sier maratonløper Simen Næss Berge. Foto: Kristin RosetVis mer

Treningsskolen:

Den enkle hemmeligheten bak rekordløpet

Ekspertenes super-råd.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Simen Næss Berge er tidligere fotballspiller, men sluttet å være spesielt aktiv etter videregående skole. Da han gikk opp i vekt og ikke følte seg i form, bestemte han seg for å begynne å løpe.

Maratonmål

Målet han satte seg for å finne motivasjonen var Oslo Maraton. Der løp han på 4:35 timer. Så ballet det på seg med mer og mer interesse for løpingen, og han fikk framgang. Seinest i fjor endte han på 4. plass totalt med tiden 2:35 timer. Vi møter ham før dagens andre økt i vinterkulda.

- Jeg bruker mesteparten av tida ute selv om det er både snø og kuldegrader, men de tøffeste øktene løper jeg på mølla, sier 25 åringen fra Hadeland.

Negativ splitt

Det har blitt noen maratonkonkurranser på unggutten, og hans beste måte å gjennomføre et løp på er med såkalt negativ splitt. Det er en betegnelse for å løpe (eller sykle, gå på ski etc.) den siste halvdelen av en konkurranse raskere enn den første.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn