Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Den er tung og feit, men vi digger den

Terningkast 6 til Xperia Play.

STOR OG FIN: Xperia Play er god på surfing og multimedia generelt, og gjør underverker i spill.  FOTO: Sony-Ericsson
STOR OG FIN: Xperia Play er god på surfing og multimedia generelt, og gjør underverker i spill. FOTO: Sony-Ericsson Vis mer

Sony Ericsson Xperia Play frir til deg som er ute etter en telefon å spille på.

Det er kanskje ikke et marked som faktisk finnes i dag, så Play definerer på mange måter en ny sjanger.
Og her har også Sony en finger med i spillet. Xperia Play er den første telefonen som er sertifisert for å ta i bruk selskapets kommende Playstation Suite-tjeneste.

Playstation-kontroller Det er altså spill som står i fokus, og telefonen har fått PlayStation-tastene du kjenner fra Sonys spillkonsoller.

Piltaster, analoge "stikker" som her er representert med styreflater, og de fire trekant-, firkant-, sirkel- og kryss-tastene. I tillegg er det to taster øverst på telefonen.

Det er seks forhåndsinstallerte titler på telefonen, og en av disse er den gamle Playstation-røveren "Crash Bandicoot" som er eksklusiv for Play. De andre er tilpasset telefonen, ved at det er lagt inn støtte for spilltastene.

Spill må tilpasses
Det er et viktig moment - for at spill skal fungere med spilltastene må de også støtte disse tastene. Det betyr i praksis at spillprodusentene må tilpasse spillene sine til Play.

Vi syns telefonen er helt topp til spill, selv om utvalget foreløpig er noe snevert.

TYKK: Det skal ikke mye til før telefonen blir ripete.  Marius S. Eltervåg, Mobili.no
TYKK: Det skal ikke mye til før telefonen blir ripete. Marius S. Eltervåg, Mobili.no Vis mer

Det finnes imidlertid flere og flere Xperia Play-tilpassede spill i Android Market, og dersom du vil spille gamle klassikere fungerer Play helt perfekt til emulatorer, der du oftest kan programmere tastene selv.

Play har ellers en stor og skarp skjerm som fungerer bra til spill, video, bilder og surfing. Men vi reagerer litt på at lysstyrken ikke er den beste, noe som kan gjøre det til en utfordring å bruke telefonen i skarpt sollys.

Vi tipper mange også vil reagere på materialbruken. Play er og blir en real plastklump, og den blir fort stygg av bare å ligge i lomma.

At telefonen er tung og feit er nok likevel kompromisser de som ønsker seg en spilltelefon kan leve med.

Andre kompromisser du må inngå er at du ikke kan ta opp video i HD-oppløsning, og at kameraet ikke er særlig bra.

Kun for spillinteresserte Akkurat dette er en sang som går igjen. Er du ikke noe videre interessert i å spille med telefonen skal du se deg om etter noe annet med en gang.

For selv om Play har rimelig god maskinvare, nyeste Android-versjon og ellers de fleste muligheter andre Android-toppmodeller har, er det et bomskudd å skaffe seg denne telefonen dersom spill ikke er en av de tre viktigste egenskapene du ser etter i en ny telefon.

Føler du at du er i målgruppa får du en telefon som er helt uten sidestykke på spill. Tastene gjør virkelig en verden av forskjell, og gjør at du fint kan sitte og spille i timesvis.

Du får også en telefon med nyeste utgave av Android. Den er dermed kapabel på det meste, inkludert surfing, apps, underholdning og jobbfunksjonalitet.

Vi kan likevel ikke understreke nok at du skal se helt bort fra karakteren i denne testen om spilling er uinteressant for deg. Da finnes det ett lass med bedre alternativer.

Velger du i stedet Sony Ericsson Xperia Arc får du bedre kamera, bedre skjerm og heftigere spesifikasjoner pakket inn i en mindre innpakning. Xperia Neo er også et bra valg, da den i praksis bare er en krympet Xperia Arc.

Alternativt kan du se på LG Optimus 2X, som i skrivende stund har den heftigste maskinvaren på markedet.

Det er også greit å ha i bakhodet at en rekke nye - og lovende - Android-telefoner er på vei til markedet.

Men ingen av dem kan måle seg med Play når det kommer til spillglede. Dette er enkelt og greit den beste spilltelefonen som er laget.

Les hele testen hos Mobili.no

Les også:
Test av iPad 2: Den beste blir bedre
Test: Denne PC-en kobler du til TV-en
Nexus S: Vi har testet Google-mobilen

FIN TIL SPILL: Joypaden gjør underverker i spill som dette.  FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no
FIN TIL SPILL: Joypaden gjør underverker i spill som dette. FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no Vis mer

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PLAYSTATION: Xperia Play gir spill på mobilen en ny dimensjon.  FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no
PLAYSTATION: Xperia Play gir spill på mobilen en ny dimensjon. FOTO: Marius S. Eltervåg, Mobili.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media