Den franske riviera er ikke bare millionvillaer, høy sigarføring og kjendisfester ved Middelhavet

Her er høydepunktene fra øst til vest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

GUIDE TIL DEN FRANSKE RIVIERA (Magasinet Reiselyst): Du tenker kanskje millionvillaer, høy sigarføring og kjendisfest ved Middelhavet. Dette er bare en promille av hva Frankrikes mangfoldige riviera har å by på.

Deilig klima, stabile somre, koselige byer og frisk luft med en duft av pinjeskog helt nede på rullesteinsstranda, var det den britiske overklassen la sin elsk på da de «oppdaget» Den franske riviera på slutten av 1880-tallet.

Og det er derfor vi fortsatt elsker Côte d'Azur, som ble det lokale navnet på det om lag 20 mil lange kysttrekket langs Middelhavet fra Menton i øst til Toulon i vest.

De første ferielystne aristokratene og kongelige ble snart fulgt av en rekke kunstnere som fant inspirasjon i de vakre omgivelsene.

Rivieraen ble det første sted i verden hvor moderne turistresorter dukket opp, og da jernbanen ble bygget utover 1900-tallet, tok det helt av.

Nå forbindes gjerne denne pletten på jorda som kjendisenes lekegrind. Men Den franske riviera er for alle.

Du trenger ikke engang erklære deg frankofil for å bli begeistret av den solfylte stripa i Sør-Frankrike. Her er noen av høydepunktene, fra øst til vest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer