<strong>FRA SØR TIL NORD:</strong> Som barn måtte Matthew Henson flykte fra Ku Klux Klan i Sørstatene. 40 år senere var han førstemann på Nordpolen.
FRA SØR TIL NORD: Som barn måtte Matthew Henson flykte fra Ku Klux Klan i Sørstatene. 40 år senere var han førstemann på Nordpolen. Vis mer

Den glemte polfareren som var førstemann på Nordpolen

Som barn måtte Matthew Henson flykte fra Ku Klux Klan. 40 år senere stod han på toppen av verden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Reporteren Carl J. Bostelmann var på jakt etter en glemt helt. Bostelmann gikk opp «de brede, slitte trappetrinnene foran Tollbygningen, mellom de sotsvarte statuene og inn i den skitne vestibylen… Bygningen var tett av innestengt luft og tobakksrøyk.»

Ved enden av en lang øde korridor fant Bostlemann en «dør som sjelden ble besøkt – kontoret til en glemt mann.» Reporteren banket på. Døren ble åpnet av en mann med «et vennlig, mørkebrunt ansikt som betraktet meg forretningsmessig.» «Er De Matthew Henson? Spurte jeg.» Henson virket overrasket: «Er det meg De ønsker å snakke med? Kom inn, sir. Vil De ikke sitte?»

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer