Den guleste, kuleste påskematen

Sett stemningen med sitronterte og spicy speilegg.

Gult er påskens farge. Vi pøser på med egg, sitrusfrukter, gule lys og servietter.

Gult i gryta Vil du ta den helt ut, prøv oppskriftene på fargerik mat i påskens farge.

Gulrotkremen av møre gulrøtter, tilsatt fløte og krydder, er et søtt og smakfullt tilbehør som passer perfekt til lam og vilt.
Til påskefrokosten kan du jazze opp speilegget med Dagblad-kokk Karla Siverts.

Hun gir speilegget et dryss spicy krydder og deilig, brunet smør med bacon, løk og chili.

Den friske sitronterten, også den fra Karla Siverts, er hennes favorittdessert. Kanskje blir den din også.

Sola Bortsett fra at gult er kult, er det mange teorier om hvorfor gult er påskefargen. Religion er i hvert fall ikke grunnen. De kirkelige fargene er fiolett fram til langfredag og hvitt etter påskeaften

Årsaken til at gul er blitt vår påskefarge er antagelig sola. Sola er symbol på kraft og livsglede. Lenge før vi begynte å feire Jesu død og oppstandelse feiret vi solfester rundt påsketider.

Egget er et av de eldste symbolene for fruktbarhet og liv. De fleste av oss spiser mer egg i påsken.

Og sitrus. Gjør som britene, smør sitronkrem på brødskiva. Fråts i appelsiner, både på tur og i maten. Appelsinsaft er deilig i salater, i varme sauser og i dressinger.

Vi spiser dobbelt så mange appelsiner i påskedagene som ellers i året.

Riktignok er de oransje utenpå, men fruktkjøttet og saften er gul.