Gyllent: Oransjevin er laget av grønne druer som i vanlig hvitvinsproduksjon, men har fått et uttrekk av drueskallene over en viss periode.
Gyllent: Oransjevin er laget av grønne druer som i vanlig hvitvinsproduksjon, men har fått et uttrekk av drueskallene over en viss periode.Vis mer

Den gylne oransjevinen er en kuriositet du burde utforske. Vi har testet seks

Ukjent for de fleste, men verdt å prøve til rustikke fiskeretter og lyst kjøtt. 

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Oransjevin er nok et relativt fremmed begrep for de fleste.

Utvalget i Norge er lite, de har ingen egen definert kategori, de kan være vanskelige å finne og de er milevis unna den kommersielle vinstilen folk flest er vant til.

Likevel er dette en interessant kuriositet som vininteresserte absolutt burde utforske.

Ikke bare oransje

Slik leser du testen

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.

Alle viner har en utgangsverdi på 50 poeng. Slik tolkes poengene:

50-59: En uakseptabel vin. Dømt nord og ned.

60-69: En under gjennomsnittlig vin med merkbare mangler.

70-79: En middels vin på alle måter. Uten særpreg.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn