Den hodeløse mannen vil hypnotisere deg i søvn

Hotel Fox i København likner ingen andre.

VARIERT: Opplevelsen av Hotel Fox i København kommer veldig an på hvilket rom du havner på.
VARIERT: Opplevelsen av Hotel Fox i København kommer veldig an på hvilket rom du havner på.Vis mer

(Dagbladet Inne & Ute): Hotelltesten.

Københavnhotellet Fox likner nemlig ikke på noen andre hoteller.

Første etasje er kombinert bar, sushirestaurant, frokostrom og resepsjon, med behagelig loungemusikk.

Støyvarsel De nærmeste rommene er utstyrt med advarsel mot bråk fra restauranten, et sympatisk trekk for gjester som heller vil sove enn å henge i baren.

Jeg får velge rom på resepsjonistens skjerm, og lander på rom 106, «Sov godt», signert den franske kunstneren Genevieve Gauckler.

SENTRALT: Hotellet er sentralt og urbant, men trenger en oppussing.
SENTRALT: Hotellet er sentralt og urbant, men trenger en oppussing. Vis mer

Rommet er ganske lite til å være str. XL, og inneholder et lite bad og ei stor, plassbygd seng, hevet over gulvet.

Mystiske skapninger Det grønne teppet skjemmes av stygge flekker ved inngangen, men gir likevel en liten følelse av gresseng.

Veggene prydes av forskjellige små, mystiske skapninger som kanskje kan virke skremmende på svært sarte sjeler, men som egentlig er ganske søte.

Den store hodeløse mannen foran senga ser ut til å ha som mål å hypnotisere deg i søvn, og det funker for meg. Jeg sovner kjapt, til tross for trafikken fra Vester Voldgade rett utenfor vinduene.

Utslitt Da går det verre med kollegaen min. Hun har fått et stort, hvitt og fint rom med skråtak og skrivepult, men dessverre er både rommet og senga ganske utslitt.

Madrassen bærer tydelig preg av de mange gjestene som har bodd der før og har laget ei grop i midten. Da er det på tide å bytte.

På det magiske rommet er senga god, og gardinene stenger effektivt alt lys ute. En liten stol kunne bidratt til at nattbordet ble til en skrivepult, for det manglet.

Komplisert dusj Badet er reint og fint med et lite badekar med dusj. Dusjen kreveren god del teknisk innsikt, og først når jeg egentlig er ferdig og klar til frokost, finner jeg bryteren som regulerer temperaturen.

Hvor vanskelig skal det være egentlig?

Trenger oppussing Frokosten serveres i baren. Ferdig smurte, ferske blingser i forskjellig grovhetsgrad med forskjellig pålegg, fersk juice og to forskjellige yoghurter med frukt, smaker faktisk bedre enn når du selv blander brød og pålegg.

Med andre ord er det mye bra med Fox - det er sentralt, urbant og morsomt hvis du får et rom du liker, men det trenger en oppussing.