Den idylliske landsbyen lover deg mer enn 200 000 kroner om du flytter hit

Samtidig stilles det krav.

FLYTTING: Det kan lønne seg å melde flytting til den sveitsiske landsbyen Albinen. Foto: NTB Scanpix
FLYTTING: Det kan lønne seg å melde flytting til den sveitsiske landsbyen Albinen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mens Ylva herjer, og snø har blitt til slaps og regn i hovedstaden, er det mange som går noen runder med seg selv og ønsker seg til sørligere breddegrader.

Sveits er kanskje ikke reisemålet de fleste har i tankene, men dersom man har et ønske om å flytte fra Norge på permanent basis er det kanskje ingen dårlig idé.

Den lille landsbyen Albinen ønsker nemlig å innføre en lovnad om mer enn 200 000 kroner til alle som flytter dit. Det skriver The Telegraph.

Krav

Fraflyttingen har rammet byen hardt, og i skrivende stund har den bare omlag 240 innbyggere. En nedgang fra nesten 400 for hundre år siden.

Tanken er at engangsubetalingen skal lokke flere til de idylliske omgivelsene, men det er verdt å nevne at det er en del forutsetninger som gjelder.

De nye innbyggerne må være under 45 år, og må kjøpe eller bygge hus i området hvor de skal bo på heltid. Verdien på huset må være minst 1,7 millioner kroner, og det er ikke tillatt å bruke huset som feriebolig.

I tillegg stilles det krav om at personene som får pengene må bo i området i ti år. Dersom vedkommende flytter før det, vil kommunen kreve pengene tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer