Den idylliske landsbyen lover deg mer enn 200 000 kroner om du flytter hit

Samtidig stilles det krav.

FLYTTING: Det kan lønne seg å melde flytting til den sveitsiske landsbyen Albinen. Foto: NTB Scanpix
FLYTTING: Det kan lønne seg å melde flytting til den sveitsiske landsbyen Albinen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Mens Ylva herjer, og snø har blitt til slaps og regn i hovedstaden, er det mange som går noen runder med seg selv og ønsker seg til sørligere breddegrader.

Sveits er kanskje ikke reisemålet de fleste har i tankene, men dersom man har et ønske om å flytte fra Norge på permanent basis er det kanskje ingen dårlig idé.

Den lille landsbyen Albinen ønsker nemlig å innføre en lovnad om mer enn 200 000 kroner til alle som flytter dit. Det skriver The Telegraph.

Krav

Fraflyttingen har rammet byen hardt, og i skrivende stund har den bare omlag 240 innbyggere. En nedgang fra nesten 400 for hundre år siden.

Tanken er at engangsubetalingen skal lokke flere til de idylliske omgivelsene, men det er verdt å nevne at det er en del forutsetninger som gjelder.

De nye innbyggerne må være under 45 år, og må kjøpe eller bygge hus i området hvor de skal bo på heltid. Verdien på huset må være minst 1,7 millioner kroner, og det er ikke tillatt å bruke huset som feriebolig.

I tillegg stilles det krav om at personene som får pengene må bo i området i ti år. Dersom vedkommende flytter før det, vil kommunen kreve pengene tilbake.

Utbetalingen på 207 000 kroner gjelder også bare for voksne. For barn er summen 83 000 kroner.

En butikk og ei kirke

Det skal sies at det heller ikke er allverden å finne på i den lille landsbyen som ligger på mer enn 1400 meters høyde.

De omkringliggende områdene består stort sett av skog og dyrket mark, og «sentrum» består av en butikk, ei kirke og smale brosteinsgater.

I tillegg vil det være en stor fordel å kunne tysk, da dette er hovedspråket i distriktet.

Tanken bak tiltaket er et ønske om økte skatteinnteker, flere byggeprosjekter og lokale butikker.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer