Den italienske luksusbilen har markspist tregulv

Med innslag av markspiste planker fra Venezia.

ELBIL: Pininfarina Cambiano.  FOTO: Martin Jansen
ELBIL: Pininfarina Cambiano. FOTO: Martin JansenVis mer

På bilutstillinger er det alltid noen biler som er mer iøyenfallende enn andre. Pininfarina Cambiano er en slik bil. Og da den dukket opp på bilutstillingen i Genève var det mange som sperret øynene opp.

Den ser lekker ut, bevares, men det som fanget mest oppmerksomhet var treverket. Og her snakker vi ikke om en "woodie" - altså en bil med utvendige paneler av tre. Vi snakker heller ikke om de sedvanlig trøtte elementene i tre som finnes på dashbordet i mange biler - så finpussede at de ser ut som plast (i mange tilfeller er det faktisk plast).

Neida, her snakker vi om en bil med tregulv - innvendige paneler av resirkulert eik. Og ikke en hvilken som helst eik, men restene av eikeinstallasjoner som har vært brukt til fortøyningssystemer i Venezias kanaler. Treverket er både farget av lang tid i vann og preget av mikroorganismer, som selvfølgelig er behørig behandlet bort. Man risikerer ikke å få en liten trebille kravlende ut av treverket og opp buksebenet. Men sporene etter organismene er der.

Cambiano er et elektrisk luksusbil-konsept fra det italienske design- og produksjonsselskapet Pininfarina. Bilen er oppkalt etter byen der Pininfarina har sitt hovedkvarter.

Bilen har fire elektriske motorer, en for hvert hjul. Til sammen skal de utvikle 680 hk og sørge for en akselerasjon fra 0-100 km/t på 4,2 sekunder. Toppfarten er elektronisk sperret på 250 km/t.

Vanligvis er slike konsepter utenfor serieproduksjonens rekkevidde, men responsen på Cambiano skal ha vært så god at Pininfarina vurderer å bygge 10 eksemplarer av bilen.

Les også:

Slik er nye Mitsubishi Outlander

Mercedes A-klasse er ikke til å kjenne igjen

Wow, sjekk Bentley-SUV-en!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

MARKSPIST: Tregulvet i luksusbilen har spor etter mark og andre organismer. FOTO: Martin Jansen
MARKSPIST: Tregulvet i luksusbilen har spor etter mark og andre organismer. FOTO: Martin Jansen Vis mer
DØRENE: Også innsiden av dørene er kledd med det spesielle treverket. FORO: Martin Jansen
DØRENE: Også innsiden av dørene er kledd med det spesielle treverket. FORO: Martin Jansen Vis mer
BEHANDLET: Treverket er behandlet slik at alle mikroorganismene som har satt sitt preg på det, nå er fjernet. FOTO: Martin Jansen
BEHANDLET: Treverket er behandlet slik at alle mikroorganismene som har satt sitt preg på det, nå er fjernet. FOTO: Martin Jansen Vis mer