Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Den kjekke 30-åringen ved bassenget på taket tilbyr ikke annet enn håndklær

På det gule landemerket midt i byen tiltales alle med «De».

GAMMELDAGS HØFLIGHET: Alle tiltales med «De», dørvakta geleider deg ut i taxien og koffertene tas effektivt hånd om, fra parkeringskjelleren eller inn hoveddøra. På Tryp Macarena er det plettfri uniform og korrekthet til minste detalj, uten å være kaldt.
GAMMELDAGS HØFLIGHET: Alle tiltales med «De», dørvakta geleider deg ut i taxien og koffertene tas effektivt hånd om, fra parkeringskjelleren eller inn hoveddøra. På Tryp Macarena er det plettfri uniform og korrekthet til minste detalj, uten å være kaldt. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

SEVILLA (Dagbladet Inne og Ute): Hotelltesten.

Navnet Tryp Macarena gir assosiasjoner både til «trip» (av et eller annet slag) og landeplagen Macarena, som vi danset i flokk for noen år siden.

Stort mer feil kan man ikke ta. Det svære gule landemerket i hjertet av Sevilla verken rocker eller innbyr til psykedeliske opplevelser.

Tryp er simpelthen hotellkjeden, Macarena er navnet på kirka og området rundt.

Gammeldags høflighet Mens annethvert spanske hotell «hipper seg» opp med loungemøbler og kelnere med designforkle, kjører Macarena gammeldags høflighet.

GOD GAMMELDAGS KOMFORT: Ingen designerpåfunn her, men blankt treverk, myk seng og nypussa speil. Og klimaanlegg, minibar, safe og flatskjerm.
GOD GAMMELDAGS KOMFORT: Ingen designerpåfunn her, men blankt treverk, myk seng og nypussa speil. Og klimaanlegg, minibar, safe og flatskjerm. Vis mer

Alle tiltales med «De», dørvakta geleider deg ut i taxien og koffertene tas effektivt hånd om, fra parkeringskjelleren eller inn hoveddøra.

Det er plettfri uniform og korrekthet til minste detalj, uten å være kaldt.

Korrekt servering Lenestolene i lobbybaren har fått småfrekt rosa trekk, men drinkene serveres av en korrekt, aldrende kelner med stivet serviett over armen.

Like forekommende er den tenniskjekke 30-åringen ved takbassenget. Han står i noe som likner en takbar, men tilbyr ikke annet enn håndklær.

Takterrassen er et godt utgangspunkt for å bli kjent med Andalucias hovedstad. Herfra ser du elva, bymuren, katedralen, og ikke minst Europas eldste slott i bruk, Alcazar, fra det 7. århundre. Det er her det spanske kongeparet bor når de er i byen.

Ingen designerpåfunn På rommet finner du verken designerpåfunn eller farger som utfordrer det tradisjonelle.

Men treverket er blankt, senga myk, og speilene nypussa. Badet er ikke stort, men rent og utstyrt med marmor.

Klimaanlegg, minibar, safe og flatskjerm er der, det også.

Først under frokosten skjønner vi hvor stort hotellet er. Det kryr av morgensultne, og vi får til slutt plass under noen kalde lysrør. Belysning er kanskje ikke andalusiernes sterke side?

Stort frokostutvalg Men frokostutvalget er stort og kaffen strålende, særlig etter at vi oppdaget en espressomaskin anonymt plassert inn mot en søyle.

Et dobbeltrom med frokost for seks hundre kroner på et hotell med basseng (sommersesong), komfortable rom, upåklagelig service og parkering i kjelleren er nærmest et kupp.

Så frister noen dager mellom appelsintrærne i Sevilla, kan Tryp Macarena være et godt valg.

Ikke minst fordi du kan spasere hjem etter en kveld langs Alameda, der nattelivet blomstrer og kvalitetsrestaurantene ligger tett som hagl.

• Her finner du Dagbladets hotelltester.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media