<strong>SURFEPARADISET:</strong> Nå er det surferne som ruler i Caleta de Famara. Tidligere var dette en liten fiskerlandsby. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SURFEPARADISET: Nå er det surferne som ruler i Caleta de Famara. Tidligere var dette en liten fiskerlandsby. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Den langgrunne stranda med gyllen sand er flere kilometer lang

Dette er surfeparadiset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på
db.no/reise.

LANZAROTE (Dagbladet): Kanariøya Lanzarote er kjent for mange fine surfestrender. Vi stikker innom det som regnes som den beste, den lange Famarastranda på nordvestsiden av øya.

Den langgrunne stranda med gyllen sand er flere kilometer lang. Men her er det få som bader.

Atlanterhavets passatvinder står rett på. Her finner man ofte bra bølger. Dette er surfeparadiset.

Proffe surfere fra hele verden og nybegynnere på surfeskole fyller opp stranda. Hit kommer også mange fastboende. Familier med mor eller far og de minste med hver sine surfebrett for å lære seg å beherske bølgene.

På fine dager daler hangglidere ned fra det fra toppen av fjellmassivet Famara-Guatifay og lander på den gyllengule sanden. Toppen heter Penas de Cache og er øyas høyeste punkt på 670 meter.

Fiskerlandsby I fiskerlandsbyen La Caleta ved enden av stranda ligger surfeskolene og surfebutikkene på rekke og rad. Dette er det laidbacke Lanzarote, langt unna masseturismen man ofte møter på feriestedene på Lanzarote.

Det er også til denne lille landsbyen mange av øyas innbyggere stikker innom når de vil ha et ekstra godt fiskemåltid. Avstandene på Lanzarote er ikke lange.

Nedenfor La Caleta ligger også en liten mikrostrand, garantert fri for surfere og hanggliderfolket.
  Nordmenn Det var i høyden over Famarastranda mange nordmenn bygde ferieboliger på Lanzarote på slutten av 60-tallet.

Antakelig må det ha vært en av de ytterst få vindstille dagene man bestemte seg for å bygge små norske bungalower på vindsida av Lanzarote. Mange mente at Famara minnet litt om Norge, med de høye fjellet og de fire ubebodde øyene utenfor.

<strong>FAMILIESURF:</strong>  Små og store tester bølgene på Famarastranda. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
FAMILIESURF: Små og store tester bølgene på Famarastranda. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Fra landsbyen La Caleta er det bare noen få kilometer sørover til det store sportssenteret La Santa. Hvor både kjente og ukjente atleter trener i vintersesongen..

- Dere venter fremdeles på bølgene, spør vi noen av surferne på Famarastranda.

- Nei. Nå skyer det opp til regn.

Her på øya har det ikke kommet en dråpe nedbør på halvannet år, får vi vite, før regnet endelig flommer ned over Famarastranda.

- Fantastisk. Dette er viktigere nå. Bølger har vi nok av hele året.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer