Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Ernest Hemingway

Den norske oversettelsen ble Ernest Hemingways internasjonale gjennombrudd

Våren 1926 reiste Sigurd Hoel til Paris på jakt etter moderne litteratur. Det ble starten på et langt vennskap mellom Ernest Hemingway og Norge.

GIGANTEN: Den norske oversettelsen ble starten på Ernest Hemingways internasjonale karriere og status som en av 1900-tallets litterære kjemper. <br>Foto: Lloyd Arnold/John F. Kennedy Presidential Library and Museum
GIGANTEN: Den norske oversettelsen ble starten på Ernest Hemingways internasjonale karriere og status som en av 1900-tallets litterære kjemper.
Foto: Lloyd Arnold/John F. Kennedy Presidential Library and Museum Vis mer

Sigurd Hoel hadde bare vært i Paris noen dager da han ble kjent med en amerikansk kunstner. Han var «full og nesten alltid trist; men han var alltid vennlig. En kveld spurte han om jeg hadde lyst til å bo i atelieret hans en fjorten dagers tid. Selv hadde han tenkt seg en tur til Rivieraen. Jeg sa ja, og tusen takk.»

Dagen etter flyttet Hoel inn i atelieret. Det lå i utkanten av bydelen Montparnasse og var «stort, tomt og uhyggelig. I det ene hjørnet en feltseng, i det andre en haug med lerreter, i det tredje en skjev pyramide av tomflasker, og i det fjerde et lass med bøker … Tomflaskene var fullstendig tomme. Fra bokhaugen tok jeg en bok på måfå, satte meg på feltsengen – og så gikk den dagen.»

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?