- Den nye Colaen lurer mer sukker i folk

Ernæringsprofessor hardt ut mot den nye Coca-Cola Life.

GRØNN:: I den nye Coca-Cola Life er det brukt det naturlige søtningsmiddelet stevia, men fortsatt inneholder en halvliter 34 gram sukker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GRØNN:: I den nye Coca-Cola Life er det brukt det naturlige søtningsmiddelet stevia, men fortsatt inneholder en halvliter 34 gram sukker. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den nye Colaen er fortsatt en kalori- og sukkerbombe.

Det naturlige søtningsstoffet stevia ble godkjent for bruk i Norge for tre år siden. Nå finnes det også i brus. Coca-Cola er først ute med sin Life. Brusen inneholder 35 prosent mindre sukker og kalorier enn originalen. I den grønne flaska er det brukt det naturlige søtningsmiddelet stevia. Og fortsatt inneholder en halvliter brus mye sukker, cirka 13 sukkerbiter.

- Dette er en veldig uheldig sammenblanding av en appell til folks ønske om at noe skal være naturlig og pushing av et fundamentalt sett usunt produkt. Den nye colaen lurer mer sukker i folk, sier Birger Svihus, professor i ernæring ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet.

Spiser mye sukker Over halvparten av barn og unge og nesten halvparten av voksne har et inntak av tilsatt sukker som er høyere enn anbefalt, skriver Helsedirektoratet.

Coca-Cola Life inneholder 34 gram sukker per 0,5 liter drikke.

- Sju prosent sukker er altfor mye. Selv om sukkerinnholdet er redusert, bidrar den fremdeles med fetende energi som kommer på toppen av alt annet, sier Svihus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer