Den nye romertida: Nå skriver Roma kapittelet om vår egen tid

Samtida er i ferd med å sette sitt preg på Den evige stad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Magasinet Reiselyst): På samme måte som Romerrikets keisere fikk bygget landemerker som Pantheon og Colosseum, og pavene seinere beordret byen smykket med de flotteste kirker og frodigste fontener - er vår egen samtid i ferd med å sette sitt preg på Den evige stad.

I betong, glass og stål - og mye luft - er Nasjonalmuseet for kunst fra det 21. århundret, MAXXI, Romas nyeste storstue.

Stjernearkitekten Zaha Hadid har tegnet kunstkolossen i Flaminio-kvartalet nord i byen. Bygget er selvfølgelig en attraksjon i seg selv, utover kunsten det huser.

På innsida av de buede, skjeve og rette veggene er en kombinasjon av faste og midlertidige utstillinger, alle med et blikk på kunst, arkitektur, design eller fotografi fra nyere tid.

En utstilling mange nok gleder seg til er vinterens «Bellissima»-utstilling, viet italiensk haute couture fra tidsrommet 1945 til 1968.  

Mangfoldig musikkpark I samme hjørne av byen ligger også L'Auditoriom Parco della Musica, et kompleks skapt av Renzo Piano - hvis streker vi også har sett bli til nye Astrup Fearnley i Oslo.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer