Den nye snakkisen

Ikke hørt om Pinterest? Her får du en innføring.

FORSIDEN: Slik ser forsiden til Pinterest ut. Bildene er et utvalg fra venners bilder og temaer man kan abonnere på. Faksimile: HjemmePC
FORSIDEN: Slik ser forsiden til Pinterest ut. Bildene er et utvalg fra venners bilder og temaer man kan abonnere på. Faksimile: HjemmePC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva er Pinterest? Det er ikke Facebook, det er ikke Twitter, Flickr eller StumbleUpon, men det har elementer fra alle disse sosiale samfunnene.

Enkelt forklart er Pinterest et sted hvor du samler historier, bilder, videoer - kort sagt som en digital utklippsbok eller scrapbook, som mange kaller det i dag.

Innholdet fester du («å pinne» - derav navnet) på såkalte tavler (boards) på samme måte som man fester bilder med knappenåler til en korktavle.

Du kan enten pinne innhold du finner på nettet, eller pinne bilder fra andres boards. Slik bygger du dine digitale korktavler.

Digital utklippsbok Hva skal du bruke dette til? Det er først og fremst et sted hvor du kan samle innhold fra forskjellige kilder, slik du klipper ut historier og bilder fra aviser og blader.

Pinterest er derfor mye brukt til å samle inspirasjon, og hovedtyngden av materialet finner vi i sjangrene design og mote.

Det er derfor ganske tydelig at dette er et sosialt medium med flere kvinnelige enn mannlige brukere. Faktisk kommer 97 prosent av alle Facebook-likes fra kvinnelige brukere. Muligens har Pinterest klart å digitalisere scrapbooken, som kanskje ligger nærmere kvinnelige interesser enn mannens.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer