SPENNENDE UTVIKLING: Det blir spennende å se om Ubers samkjøringsutvidelse kan matche de norske og europeiske.  Foto: NTB Scanpix / Epa
SPENNENDE UTVIKLING: Det blir spennende å se om Ubers samkjøringsutvidelse kan matche de norske og europeiske. Foto: NTB Scanpix / Epa Vis mer

Den omdiskuterte appen lanserer nå samkjøring

- Men foreløpig bare i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dinside Tidligere denne uken lanserte Uber at et utvalgt land skulle få teste deres nye samkjørings-muligheter, dette ble altså forbrukerene i Kina.

Samtidig kan en stille seg spørsmålet om det ikke er for seint?

Vi har tidligere omtalt nordiske samkjøring- og leiebiltjenester som Nabobil og GOmore som tilbyr samme tjeneste.

Uber har siden de kom til Norge for omlag et år siden fått  sterk kritikk av taxibransjen i Norge, som blant annet mener de ikke følger reglementet for personfrakt.

Enkelte mener også at det er ulovlig.

Uber kaller den nye tjenesten uberCOMMUTE, eller uberPENDLE direkte oversatt.

Tjenesten gjør det mulig for sjåfører å registrere en kjøretur, og tilby andre å sitte på. For den som ønsker skyss, fungerer appen nærmest likt som den gjør allerede. En registrerer et ønske om å sitte på, så velger sjåføren om han ønsker passasjeren.

Det amerikanske selskapet har valgt Kina som første land til å teste ut produktet, nettopp fordi Kina er den største forbrukeren av Uber.

UTVIDER: Uber utvider nå tjenesten i Kina. Nå er det åpent for samkjøring blant bilister og reisende.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
UTVIDER: Uber utvider nå tjenesten i Kina. Nå er det åpent for samkjøring blant bilister og reisende. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer

Les også: Ingen kan stoppe denne bilen

Uber forteller på sine hjemmesider at de over tid ønsker å gjøre det mulig for resten av verden å benytte seg av utvidelsen.

Hva er Uber? Uber kom først til Norge for om lag et år siden, og har blitt svært populært i storbyene. Appen kobler deg sammen med sjåfører i området som er åpne for å ta imot kunder, og kjører deg til en gitt adresse. Alt sammen gjøres gjennom appen, til og med betalingen.

To typer biler
I tillegg til bilen mannen på gata kan registrere, er det også mulighet for å bestille UberBLACK.

UberBLACK holder seg under det såkalte selskapsvognløyvet. Det er et løyve som gis til selskaper og enkeltpersoner som i «begrenset» omfang skal frakte personer ved spesielle anledninger i spesielle kjøretøy.

Det dreier seg altså om luksusturer i biler som Mercedes E og S-klasse, BMW 5/7 serie eller Tesla, og altså ikke ordinær persontransport.

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

FLOTTE BILER: For å kjøre Uber black stilles det visse krav. BMW 7-Serie er en av bilene som er godkjent for frakt av Uber Black passasjerer. Foto: KNUT MOBERG
FLOTTE BILER: For å kjøre Uber black stilles det visse krav. BMW 7-Serie er en av bilene som er godkjent for frakt av Uber Black passasjerer. Foto: KNUT MOBERG Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer