Den omdiskuterte appen lanserer nå samkjøring

- Men foreløpig bare i Kina.

SPENNENDE UTVIKLING: Det blir spennende å se om Ubers samkjøringsutvidelse kan matche de norske og europeiske.  Foto: NTB Scanpix / Epa
SPENNENDE UTVIKLING: Det blir spennende å se om Ubers samkjøringsutvidelse kan matche de norske og europeiske. Foto: NTB Scanpix / Epa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Tidligere denne uken lanserte Uber at et utvalgt land skulle få teste deres nye samkjørings-muligheter, dette ble altså forbrukerene i Kina.

Samtidig kan en stille seg spørsmålet om det ikke er for seint?

Vi har tidligere omtalt nordiske samkjøring- og leiebiltjenester som Nabobil og GOmore som tilbyr samme tjeneste.

Uber har siden de kom til Norge for omlag et år siden fått  sterk kritikk av taxibransjen i Norge, som blant annet mener de ikke følger reglementet for personfrakt.

Enkelte mener også at det er ulovlig.

Uber kaller den nye tjenesten uberCOMMUTE, eller uberPENDLE direkte oversatt.

Tjenesten gjør det mulig for sjåfører å registrere en kjøretur, og tilby andre å sitte på. For den som ønsker skyss, fungerer appen nærmest likt som den gjør allerede. En registrerer et ønske om å sitte på, så velger sjåføren om han ønsker passasjeren.

Det amerikanske selskapet har valgt Kina som første land til å teste ut produktet, nettopp fordi Kina er den største forbrukeren av Uber.

Les også: Ingen kan stoppe denne bilen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer