Den perfekte grillsausen

Det er bare én saus som passer til all grillmat.

PERFEKT: Grillsaus kalles gjerne BBQ-saus. Foto: Erik Hannemann
PERFEKT: Grillsaus kalles gjerne BBQ-saus. Foto: Erik HannemannVis mer

|||Den passer til kylling, svinekjøtt, oksekjøtt og lammekjøtt. Den kan brukes som saus, som marinade og funker utmerket som en saus du pensler på kjøttet mens du griller. Jepp, vi snakker om BBQ-saus - eller grillsaus om du vil.

Pensle på underveis i grillingen Jeg pleier å pensle kjøttet jeg skal grille med sausen. Dersom det er store kjøttstykker som grilles kan det lønne seg å grille kjøttet litt før du smører på sausen. Pass på at du smører på flere ganger underveis.

Motstandere av grillsaus I noen ortodokse grillsirkler vil man heve på øyenbrynene om noen bruker tilbehør til grillet kjøtt. Disse hardbarka grillerne aksepterer heller ikke BBQ-saus.

I andre miljøer ansees grillsausen som en viktig del av opplevelsen. Det er opp til deg å velge side. Da jeg bodde i Australia, hvor de elsker å grille og spiser mer grillet kjøtt enn noe annet sted på kloden, lagde de også grillsaus. Hvordan? De simpelthen blandet ketchup og worchestershire-saus (som du får kjøpt i alle Norges dagligvarebutikker).

Dersom du vil være hakket mer raffinert, og få mer ut av livet, vil jeg anbefale å følge denne oppskriften. God grilling!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Les også:

Slik blir grillkvelden perfekt
Test av luksusgriller
Slik blir grillristen ren