Den perfekte turmaten i vinterferien

Hvem har sagt at man må gå flere mil for å fortjene noe godt?

ENKELT: Suppe på termos, biter av kjøtt eller pølser. På tur trenger vi mat som varmer og metter. Dessuten opplever vi andre smaker når vi er ute. Maten smaker bedre. Kanskje har du opplevd det selv, at mat du har spist ute setter seg som sterke minner. Foto: TRYM IVAR BERGSMO / SAMFOTO
ENKELT: Suppe på termos, biter av kjøtt eller pølser. På tur trenger vi mat som varmer og metter. Dessuten opplever vi andre smaker når vi er ute. Maten smaker bedre. Kanskje har du opplevd det selv, at mat du har spist ute setter seg som sterke minner. Foto: TRYM IVAR BERGSMO / SAMFOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du på vinterferie og kunne tenke deg noe annet enn nistepakke med frosne brødskiver?

Gå mot noe godt Det skal faktisk ikke mye til før du har god mat i sikte.

Best ut kommer du om du klarer å bære noen vedkubber. Et bål åpner for kos og varm turmat. Går ikke det, sats på en liten dose planlegging og forarbeid.

Wraps, pitabrød, piroger er bare noen varianter av mat som gjør det verdt å slite seg opp den bratte bakken.

Er det surt og kaldt, er det godt med varm suppe fra termos.

Folie La oss ta noen bålvarianter først. Et stikkord her er aluminiumsfolie.

Pakk maten inn, varm den opp og se smilene bre seg. Det aller enkleste er bakt potet over bålet.

Du kan faktisk godt bake potetene på forhånd. Bak dem da uten folie, men pakk dem inn i folie og legg i sekken, når de er ferdig.

Bakt potet er en flott varmekilde. Er du blitt kald på hendene, kan du varme deg på potetene.

Ta med litt salt, smør, skinketerninger, mais og litt revet ost - og en teskje. Vil du ha potetene skikkelig varme, lag et bål og hiv potene over.

Nå som dagene er lysere og det ikke lenger er sprengkaldt kan rasten gjerne vare litt lenger. Er dere på fjellet, rigg dere til i en skråning uten skredfare, lag et hopp og ha en konkurranse mens maten lager seg sjøl.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer