Den råeste hytta vi har sett

Arkitekthytta i Årjäng har en spiss snute som kan trekkes helt inn i skallet.

UVANLIG FASADE: Dragspelhuset har et rom i fronten som kan trekkes ut og inn - som et trekkspill. FOTO: Christian Richters
UVANLIG FASADE: Dragspelhuset har et rom i fronten som kan trekkes ut og inn - som et trekkspill. FOTO: Christian Richters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dragspelhuset er en magisk, liten arkitektbygning signert det hollandske arkitektparet Maartje Lammers og Boris Zeisser bosatt i Rotterdam.

Hytta ligger ved en liten innsjø i Årjäng i Sør-sverige, vel fem mil fra Halden.

Et bevegelig rom fronter sneglen Trekkspillhus-navnet har folk i distriktet gitt hytta fordi rommet i forkant av huset kan trekkes helt inn i skallet.

På denne videoen ser du byggherren, arkitekt Boris Zeisser i 24 H Architects selv presentere prosjektet.

Det er ikke mange norske arkitekturprosjekter som matsjer Dragspelhuset i kreativitet, men Nesoddenhuset er langt fra A-4 og det barske Rennesøyhuset kan også ta pusten fra deg.

Kles med reinskinn Det er ikke bare det spisse, bevegelige rommet i front av huset som får oss til å våkne. Interiøret er også oppsiktsvekkende.

Vegger og tak kledd med lunende reinskinn er et syn.

- Vi ville gjøre dette sommer feriehuset til noe spesielt, forteller Maartje og Boris når vi besøker dem i deres kombinerte arkitektkontor og bolighus i et veletablert, urbant villastrøk ikke langt fra bykjernen i Rotterdam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer