- Den sliter med en gang farten øker

Dieselversjonen er langt bedre.

NYTT ANSIKT: Zafira og Ampera er de to første bilene med Opels nye fjes, som er preget av at en bue strekker seg ned fra hver av lyktene. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto
NYTT ANSIKT: Zafira og Ampera er de to første bilene med Opels nye fjes, som er preget av at en bue strekker seg ned fra hver av lyktene. FOTO: Egil Nordlien, HM Foto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flerbruksbilene selger ikke så veldig godt i Norge. Spør du oss om grunnen til det, så svarer vi ærlig: Vi vet ikke hvorfor.

Vi har kjørt mer enn nok av dem til å være sikre på én ting: Mange ville vært bedre tjent med en slik bil en enn stasjonsvogn. Særlig gjelder det barnefamilier, men også dem som ofte tar med seg for eksempel sykkel eller ski når de reiser på tur.

For i innvendig plass i forhold til størrelse, og ikke minst i setefleksibilitet, er det ingen andre biltyper som slår en kompakt flerbruksbil. Samtidig er de fleste av tidligere tiders ulemper ved bilklassen ryddet bort.

To utgaver Zafira Opel Zafira var en foregangsbil blant de kompakte sjuseterne da den første kom i 1999. Med tida har den fått mange konkurrenter. I Norge er VW Touran flerbruksbilen det finnes flest av. Andre alternativer er Renault Grand Scénic, Peugeot 5008, Mazda 5 og Ford Grand C-Max.

Med den nye Zafira Tourer prøver Opel å slå tilbake med mer stil, mer kjøreglede og enda bedre fleksibilitet. Vi har testet den i to utgaver:

Versjonen med 1,4-liters turbo med 140 hk og automatgir finner du mer om hvis du leser videre. Hvis du er nysgjerrig på hvordan bilen fungerer med en 2,0-liters dieselmotor med 110 hk, kan du trykke her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer