Den sorte gryte er en sju minutters båttur unna

På Stangholmen Fyr serveres havets delikatesser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.STANGHOLMEN, Risør (Dagbladet): Fra Dampskipsbrygga, rett nedenfor Risør Hotel, ved siden av Akvariet, lastes råvarer om bord. Til rors i jolla sitter Dag Eikeland, fyrvært og hotellvert, en blid utgave av kaptein krok.

Kjøkkensjefen på Risør Hotel, Søren Scotwin, er med for å vise hva dansk matglede kan gjøre med en en vårdag ved havet. En smule samrøre av det gode slaget, som skyldes at Dag og kona, Mona Gjester, i 2008 kjøpte Risør Hotel.

Fra før har de passet husene på Stangholmen de siste 19 åra og gjort fyret til et kjent og kjært sted for mange av Risørs sommergjester.

Skjærgårdssmak På Stangholmen må gjestene dele svaberg med villsau, tjeld og ærfugl. Så fort blomstringen starter på holmene kommer bikubene på plass for å lage «fyrhonning». Her er også etablert scene og det holdes konserter både under festivaler og til andre tider. Risør er en by vel beslått med festivaler. Risør kammermusikkfestival, bluegrasfestival, Fyrjam på Stangholmen, Risør Trebåtfestival, Risør Festuke og Villvin kunsthåndverkmarked.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.