- Den transsibirske jernbane er det nærmeste du kommer Hurtigruten

Konsernsjef Daniel Skjeldam har snudd skipene riktig vei.

PÅ OSLOTUR:  Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, viser stolt fram hurtigruteskipet MS Trollfjord til hovedstadsfolket under reiselivsmessen i januar. Folk fra hele Østlandet strømmet til for å gå om bord og få en smakebit av hurtigruteopplevelsene. Foto: KIRSTEN BUZZI
PÅ OSLOTUR: Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten, viser stolt fram hurtigruteskipet MS Trollfjord til hovedstadsfolket under reiselivsmessen i januar. Folk fra hele Østlandet strømmet til for å gå om bord og få en smakebit av hurtigruteopplevelsene. Foto: KIRSTEN BUZZI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Mange snakker om hva vi skal leve av når oljen tar slutt. Svaret går på to bein og har kamera rundt halsen, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten og kåret til «Årets toppleder» i norsk reiseliv.

I løpet av de to åra Skjeldam har sittet ved roret i Hurtigruten, har han snudd skipene som går i rutefart langs norskekysten.

Underskudd er blitt til overskudd. Hovedkontoret er flyttet fra Narvik til Tromsø. Og så har han kastet scampien over bord.

Samtidig som han fikk prisen som «Årets toppleder», vant Hurtigruten prisen for «Årets ferjerederi». De prestisjetunge prisene ble tildelt på Grand Travel Award, reiselivsbransjens egen prisutdeling. 

Teamwork Daniel Skjeldam tar det som en anerkjennelse av det arbeidet alle som jobber i Hurtigruten har gjort sammen, på sjø og på land.

- Ingenting er mer motiverende enn å se direkte resultater av den innsats man legger ned, sier han.

- At vi mottar prisen midt i en omstilling viser at vi opprettholder den høye kvaliteten. Nettopp det er nøkkelen til å lykkes, mener Skjeldam.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.