Den var død på det norske markedet

Men i år har salget økt med 135 prosent!

INGEN LITEN BIL: Insignia Sports Tourer er med sine 491 cm i lengde, og 274 cm i akselavstand ingen liten bil. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM
INGEN LITEN BIL: Insignia Sports Tourer er med sine 491 cm i lengde, og 274 cm i akselavstand ingen liten bil. Foto: LORD ARNSTEIN LANDSEM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere saker fra db.no/bil.

Dinside: Bermuda-triangelet. Store sirkler i kornåkrer. Den magiske kulen som gikk inn og ut av Kennedy da han ble skutt. Opel Insignias salgstall på det norske markedet. Alle eksempler på uforklarlige mysterier.

Av hensyn til plassen vil jeg fokusere på Opel Insignia og salget i Norge.

Årets bil - og så? Den ble lansert med brask og bram, og ble Årets Bil i Europa i 2009. Dette var bilen som skulle redde Opel, det var alle enige om. Forhandlere som sist hadde smilt bak rattet i en Manta, fikk gløden tilbake. Journalister flest lovpriste den nye bilen, selv om Dinside var noe avmålt i sin første test.

Men hva gjorde folket? Jo, de kjøpte seg en Passat eller Avensis. Til tross for at de fleste som hadde kjørt Insignia, likte bilen, var det ingen som kjøpte den.

Hvorfor? Det hele ga ingen mening, og selv Mulder og Scully ville ha slitt med å finne ut hvorfor ikke flere nordmenn kjøpte bilen.

Tre utstyrsnivåer I fjor var bunnen nådd for Insignia i Norge, og Opel måtte omorganisere og rydde opp her hjemme.

Derfor leveres nå Opel Insignia i tre godt utstyrte nivåer; Edition, Cosmo og Premium. Der Edition tidligere var en ribbet modell, har den nå utstyr som fartsholder, parkeringssensorer foran og bak, oppvarmede sidespeil, tilleggsvarmer og DAB-radio med CD og AUX. Cosmo har AGR-seter med 6-veis justering på begge forseter, elektronisk klimaanlegg, nøkkelløs start, skinnratt med varme, IntelliLink og ryggekamera på 8-tommersskjerm, Bi-Xenon lys og mye mer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer