Du leser nå Dagbladet Pluss

Brukttest: Mitsubishi ASX vs Skoda Yeti

Den var Norges mest solgte SUV i flere år. Nå er tiden inne for et brukt-kupp

Mitsubishi ASX og Skoda Yeti er to kompakte SUV’er som gir deg mye bil for pengene. Vi har testet dem i brukte utgaver, og kåret vår favoritt.

DØNN ÆRLIGE: Mitsubishi ASX (t.v) og Skoda Yeti er kanskje ikke de mest flamboyante eller trendy bilene, men to kompakte SUV-er som får deg fram. Hvilken bil gjør det best i vår brukttest? Les og finn det ut, da vel. Alle foto: Kaj Alver
DØNN ÆRLIGE: Mitsubishi ASX (t.v) og Skoda Yeti er kanskje ikke de mest flamboyante eller trendy bilene, men to kompakte SUV-er som får deg fram. Hvilken bil gjør det best i vår brukttest? Les og finn det ut, da vel. Alle foto: Kaj AlverVis mer

Da den kom, ble den raskt Norges mest solgte SUV, og det var den i flere år.

Motor og kjøreegenskaper: Første salgsår (2011 her hjemme) var en knallsuksess for ASX. Norge omfavnet den som en nybakt mor gjør med sitt spedbarn.

Ryktene skal ha det til at den daværende sjefen for Mitsubishi Norge hadde en finger med i spillet for å få løftet fram ASX. Hvis så er, er det ikke rart at man elsker den her på bjerget. En høyreist, smidig kompakt-SUV med mulighet for 4x4 er jo perfekt for vårt landskap.

ASX er bygd på samme plattform som forrige Mitsubishi Outlander (forkortet versjon). I 2013 kom den som en lett fornyet utgave, hvor enkelte ting ble endret. Blant annet ble den i facelift-utgave levert med automatgir som et alternativ.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.