Den vokser under bakken og høstes når jorda sprekker

Slik nyter du best årets hvite asparges.

ENKEL DELIKATESSE: Hvit asparges er utrolig godt, enkelt å tilberede og en garantert suksess i middagsselskapet. Men pass på å løfte den ut av kokevannet i tide! Her med hollandaisesaus. Foto: METTE MØLLER
ENKEL DELIKATESSE: Hvit asparges er utrolig godt, enkelt å tilberede og en garantert suksess i middagsselskapet. Men pass på å løfte den ut av kokevannet i tide! Her med hollandaisesaus. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Asparges er for mange vårens kulinariske høydepunkt, og aller best smaker den hvite.

Vel og merke hvis den blir tilberedt på riktig måte.

Det er ikke vanskelig å tilberede et deilig aspargesmåltid, egentlig er det både raskt og enkelt, men noen regler er viktig å følge for et best mulig resultat.

- Hvit asparges er bare utrolig godt. Men for at den skal bli perfekt, må den skrelles før koking. Kutt av den nederste delen, og skrell 3/4 av aspargesen, sier Karla Siverts.

Mange varianter Dagbladets kreative kokk er kjøkkensjef på trendrestauranten Smalhans, og der er hvit asparges en attraktiv råvare nå i sesongen.

Enten servert naturell, i lune eller kalde salater eller med en deilig klassisk hollandaisesaus.

Asparges dyrkes i store deler av verden, men den hvite aspargesen fra Tyskland blir regnet som den aller beste.

Her er flere store områder der temperaturen, klimaet og jordsmonnet er helt perfekt for den hvite stengelen.

Den vokser under bakken, og høstes når jorda sprekker i aspargesens forsøk på å trenge seg opp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.