Denne appen er best til å redigere video på Iphone

Med riktig app lager du god film på få minutter.

RASKT OG ENKELT: Det er raskt og enkelt å sette sammen filmsnutter på mobilen til en sammenhengende og severdig film. Illustrasjonsfoto: HjemmePC
RASKT OG ENKELT: Det er raskt og enkelt å sette sammen filmsnutter på mobilen til en sammenhengende og severdig film. Illustrasjonsfoto: HjemmePC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mobilen er blitt kamera nummer én for svært mange, og har overtatt som hverdagskamera. Og det er ikke så rart. De nyeste mobilene har kameraer som kan konkurrere med kompaktkameraet.

Sony Xperia Z1 har kamera med hele 20,7 megapiksler.  Vi forventer også et godt kamera på helt nye iPhone 5S.

Bildene og filmklippene våre blir gjerne vist fram på mobilskjermen, og noe havner på Facebook, Instagram og Twitter eller sendes som MMS.

Men hvorfor ikke få mer ut av alle filmsnuttene og bildene du tar? Hvordan kan man best vise fram de 15-20 filmsnuttene og de 15-20 beste bildene du har tatt i løpet av en dag?

Enten det er en tur i skogen med barna eller en vennetur til København, er svaret videoredigering.

Filmsnutter og bilder kan veldig enkelt settes sammen til en minneverdig film, som du kan publisere på nettet eller vise på TV-en din.

Velg riktig app Og det er her redigering på mobilen kommer inn i bildet. Med riktig app er redigering på mobilen effektivt og morsomt.

Har du filmet litt systematisk (se tipsene under til venstre), kan du i løpet av svært kort tid sette sammen filmsnuttene og bildene dine til en film på noen få minutter som er morsom å se på og som blir et hyggelig minne å ta fram ved seinere anledninger.

Glem ikke at poenget med å redigere film på mobilen rett og slett er å gjøre korte filmsnutter som hver for seg er greie, men satt inn i en sammenheng blir til en severdig opplevelse.

Bladet HjemmePC har gått gjennom totalt åtte apper for Iphone (iOS) som redigerer video på Iphone, og endte på at appen Perfect Video var den beste appen.

Blant annet har HjemmePC sett på hvor raskt og enkelt det er å importere film og bilder til appen for redigering, hvor enkelt det var å redigere film og bilder, og hvor enkelt og effektivt det var å eksportere resultatet til et format med god kvalitet.

Perfect Video Det er ikke alltid vi finner en sammenheng mellom navnet på et produkt og kvaliteten på selve produktet, men Perfect Video gjør på ingen måte skam på navnet.

Her kan du importere alle filmklippene i en effektiv operasjon. De importerte klippene legger seg i riktig tidskronologisk rekkefølge med den valgte standardovergangen mellom hvert klipp.

ENKELT: Perfect Video har et enkelt grensesnitt, og det er ikke veldig vanskelig å redigere sin egen mobilfilm. Foto: HjemmePC
ENKELT: Perfect Video har et enkelt grensesnitt, og det er ikke veldig vanskelig å redigere sin egen mobilfilm. Foto: HjemmePC Vis mer

Man kan trimme (kutte) hvert enkelt klipp på en enkel måte og det er lett å hente flere filmklipp eller bilder underveis i redigeringsprosessen.

Gratisversjonen lar deg bare lage filmer på 60 sekund med vannmerke, men går du for Pro-versjonen til 21 kroner, forsvinner disse begrensningene. Test gjerne ut gratisversjonen, men det er betalversjonen som gjelder dersom du skal ha utbytte av denne appen.

Perfect Video kan eksportere resultatet i oppløsninger fra 480p til 1080p.

Tungvint lydredigering Du har ingen mulighet for å legge til ekstra lydspor og du får heller ikke redigert lyden på selve filmklippene du importerer. Det er den største svakheten med Perfect Video.

Du kan bare legge til lydspor i form av musikkfiler som bakgrunnsmusikk. Ønsker du å dempe lyden fra selve filmklippet, må du gjøre det på hvert enkelt klipp. Det er litt tungvint om man har mange klipp, men med få klipp er det håndterbart.

Ser vi bort fra svakhetene rundt lydredigering, er Perfect Video en utrolig effektiv app om du raskt skal sette sammen flere klipp til en sammenhengende film.

Skulle du trenge å legge på kommentatorspor eller andre lydspor, kan et triks være å lage filmen først med Perfect Video, for så å importere resultatet til Cute Cut og fikse lydsporene der. Du må da riktignok ut med nye 42 kroner for fullversjonen av Cute Cut - til sammen 63 kroner. Men da blir også resultatet rimelig ok.

Perfect Video har ingen støtte for direktepublisering til sosiale medier. Her må du gå via den aktuelle tjenesten for å publisere filmen din - eller du kan bruke de tjenestene som er tilgjengelige via Bilder-appen på Iphone.

Av de til sammen åtte appene HjemmePC vurderte i sin juli-utgave i år, er Perfect Video valgt som bladets favoritt med karakteren 5.

Navn på app: Perfect Video

Produsent: Yinfeng Tang

Pris: 21 kroner

SPLICE: En super app, men eksportmulighetene er mangelfulle. Foto: HjemmePC
SPLICE: En super app, men eksportmulighetene er mangelfulle. Foto: HjemmePC Vis mer

Plattform: iOS

Disse appene ble også vurdert • Splice Effektiv app, men mangler støtte for eksport i full HD.

Karakter: 3

• Vizziwig Dette er først og fremst en app for filmproduksjon. Appen støtter også flerkameraproduksjon. Import av filmklipp for redigering er litt tungvint, og appen er dyr. Den koster 140 kroner.

Karakter: 4

• Reeldirector God og ryddig redigeringsapp, med den store svakheten at man må importere ett og ett filmklipp. Hvert klipp man vil importere, krever 4-5 klikk/operasjoner og da sier det stopp av seg selv etter noen få klipp. Appen koster 14 kroner.

Karakter: 3

• Imovie Dette er Apples egen redigeringsapp. Appen har mange bra funksjoner for å legge til kommentatorspor og fylle filmklippene dine med bakgrunnsmusikk. Dessverre synes vi arbeidsflyten ikke er effektiv nok for filmproduksjon på mobilen. Appen koster 35 kroner.

Karakter: 4

• Video Edit Greit verktøy, man mangler en god og effektiv arbeidsflyt. Import av filmklipp er tidkrevende og ting går langsomt. Appen koster 21 kroner.

Karakter: 3

• Magisto Effektiv app som lar deg lage en pen film med fin temagrafikk. Ulempen er en begrensning på maksimalt 10 klipp og en totaltid på maksimalt 10 minutter. Appen er også litt dyr og koster 126 kroner per år eller 35 kroner per måned.

Karakter: 4

• Cute Cut Dette er appen for deg som har god tid og liker å pusle med filmene dine i lang tid. Her kan du legge lag på lag med bilder, film, lyd og effekter. Dette er den appen som mest ligner et tradisjonelt videoredigeringsprogram. Arbeidsflyten er ikke den mest effektive, men valgmulighetene er mange. Prisen er 42 kroner.

Karakter: 4

Denne saken kan også leses i sin helhet på HjemmePCs digitale utgave.

Les også:
Test: Sony Xperia Z1 - kanskje den råeste mobilen akkurat nå
Her er nye iPhone 5S
Test: Bose QC20i - støyreduserende øreplugger
15 gratis fotoprogram

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

PLAKAT: En tittelplakat er smart, slik at både du og andre forstår hva filmen handler om. På Perfect Video kan du også legge til undertekster ved behov. Foto: Produsent
PLAKAT: En tittelplakat er smart, slik at både du og andre forstår hva filmen handler om. På Perfect Video kan du også legge til undertekster ved behov. Foto: Produsent Vis mer

Filmtips på mobilen

Ha dette klart for deg:
Med mindre du heter Steven Spielberg, er det for alle andre enn deg selv og din familie ulidelig kjedelig å se lange familiefilmer. Fem minutter er ofte mer enn nok. Følg disse tipsene, så lager du en kort og underholdende film med mobilen.

1. Korte klipp

Film korte snutter. Helst på maks 5-10 sekunder. Se på TV og tell hvor ofte de skifter «scene». Her kan du lære mye. Like viktig er det at korte scener sparer deg for mye redigering. Slett gjerne scener som er like eller ikke er gode nok, før du begynner importen. Da sparer du tid.

2. Ikke rediger

Bruk minst mulig tid på å redigere enkeltscener. Dersom en 5-10 sekunders sekvens må klippes, er den trolig for dårlig til å ta med i filmen. Unntaket kan være å trimme enkelte klipp i starten/avslutningen, om det skulle være veldig viktig.

3. Si noe

Nei, ikke du, men de du filmer. Still gjerne spørsmål, men husk at din stemme høres mye høyere og tydeligere enn stemmen til dem du filmer, så forsøk å unngå å snakke mens du filmer. Snakk heller inn et lydspor i etterkant.

4. Unngå pynt

Mange av programmene vi har testet her, har mulighet for å legge på rammer og fancy effekter, men ofte er dette morsomt en gang, men som regel synes vi det bare er støy, som tar fokus bort fra selve innholdet eller handlingen i filmen. Se på hva proffene gjør på TV og på film. Der er det som regel en stram regi, med enkle sceneskift, som gjelder. Lag gjerne en plakat som sier noe om hva filmen handler om, typisk «Sommerfest hos Familien Flint 2013» og en plakat som forteller at filmen er slutt. Dato, sted og hvem som er med i filmen, kan du også godt skrive på en avsluttende rulletekst.

5. Legg på lyd

Har du en film som består av mange scener uten noen som sier noe, typisk landskapsbilder, så kan du godt legge på en bakgrunnsmusikk som passer.

6. Kort er best
En typisk familiefilm bør ikke være på mer enn fem minutter. Alt over 10 minutter er for langt til å vise for andre enn din aller nærmeste familie. Har du vært på ferie i to uker, lag heller fem filmer på 4 minutter hver enn en lang film på 16 minutter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer