Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne appen skal hjelpe deg på reiser i hele Norge

Samarbeidet mellom kollektivselskap i hele landet.

ALT I ETT: Det er NSB som har etablert Tidr.no som også kan lastes ned som egen app via Apple Store og Google Play. Samarbeidet gjennomføres med alle landets kollektivtransportselskap, både til lands og til vanns, og i løpet av 2016 skal reisesiden være komplett. Illustrasjon: SKJERMDUMP
ALT I ETT: Det er NSB som har etablert Tidr.no som også kan lastes ned som egen app via Apple Store og Google Play. Samarbeidet gjennomføres med alle landets kollektivtransportselskap, både til lands og til vanns, og i løpet av 2016 skal reisesiden være komplett. Illustrasjon: SKJERMDUMP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Reise-Norge er endelig samlet i én app og på en felles nettside. Det er NSB som har etablert Tidr.no som også kan lastes ned som egen app via Apple Store og Google Play.

Nettsida ble åpnet i oktober, mens appen ble nylig tilgjengelig for publikum.

Tidr skal være en digital reiseplanlegger som koordinerer strekninger og tidsinformasjon fra tog, buss, ferje, T-bane og trikk i alle landets fylker.

Samarbeidet gjennomføres med alle landets kollektivtransportselskap, både til lands og til vanns, og i løpet av 2016 skal reisesiden være komplett.

Fylke for fylke - Innholdet er basert på offentlig tilgjengelig data fra Norsk reiseinformasjon, og inkluderer også rutetider fra NSBs konkurrenter, sier Gina Scholz, kommunikasjonsrådgiver i NSB.

PÅ SKINNER: Den nye reiseappen skal hjelpe deg å finne reisetider og reiseruter i hele Kollektiv-Norge. Foto: ODD ROAR LANGE
PÅ SKINNER: Den nye reiseappen skal hjelpe deg å finne reisetider og reiseruter i hele Kollektiv-Norge. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer

- Vi har samlet informasjon som er tilgjengelig i dag. Men vi tror det kan finnes små bussruter eller båtruter som vi ikke har fanget opp. Dette ønsker vi publikums hjelp til å finne ut av, sier hun.

Det statseide transportkonsernet valgte derfor å rulle ut tjenesten for hele landet, for deretter å kontrollere fylke for fylke med start med Østfold sist høst.

- Deretter har vi tatt Oppland og er nå i gang med trøndelagsfylkene og Hordaland, sier Scholz.

Forutsigbarhet etterspurt - Vi i Innovasjon Norge er kjempeglade for at NSB gjør denne jobben. En av de store utfordringene i Norge er å skaffe en enhetlig oversikt over reiserutene, og dette er et veldig godt verktøy til det, sier direktør for reiseliv og kultur Audun Pettersen.

I neste uke samles utenlandske reiseoperatører i Bodø, og forutsigbare reisetider er noe som etterspørres hele tida, forteller han.

Tidr lover å finne reiser fra dør til dør i Norge, og vise deg hvor lang tid reisen tar. Målet er at dette skal være en fullstendig reisapp for alle fylkene som skal være oppdatert i sanntid.

- Det vil si at dersom det er driftsendringer eller stans i en rute så skal kundene finne dette, sier Gina Scholz.

Trenger din hjelp NSB har kontakt med fylkeskommunene og store transportselskap for å utvikle reisesiden videre.

- I tillegg trenger vi publikums hjelp, fortsetter hun.

NSB ønsker derfor å bli varslet om noe ikke stemmer i den nye reiseappen, og honorerer viktige tips med reisegavekort. Både når det gjelder direkte feil, og når reisesiden gir deg ulogiske reiseforslag.

Arbeid gjenstår - Vi er avhengig av å ha med oss gode støttespillere, og at de som kjenner området hjelper oss med testing og innspill, forteller Kristin Kjøge Jansson som er ansvarlig for digital utvikling i NSB persontog.

TID FOR REISE: Hvor skal du dra, når skal du reise og hvor langt er det til reisemålet. Det skal den nye tidr-appen gi deg svar på. Finner du feil så vil NSB gjerne ha tips. Foto: ODD ROAR LANGE
TID FOR REISE: Hvor skal du dra, når skal du reise og hvor langt er det til reisemålet. Det skal den nye tidr-appen gi deg svar på. Finner du feil så vil NSB gjerne ha tips. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer

Selv om Tidr.no nå er tilgjengelig for alle landets kollektivreisende, gjenstår arbeidet med å få alle data og ruteopplysninger på plass ned til hver minste krok i hele Norge.

- Vi har kommet langt i noen fylker, og i tida framover blir tjenesten forbedret fylke for fylke fram mot 2017, forteller Jansson.

SKYSSHJELP: Skal du ut å reise mellom norske fylker så kan den nye tidsappen være til nytte. Både for å beregne reisetid og selve strekningen du bør velge. Foto: ODD ROAR LANGE
SKYSSHJELP: Skal du ut å reise mellom norske fylker så kan den nye tidsappen være til nytte. Både for å beregne reisetid og selve strekningen du bør velge. Foto: ODD ROAR LANGE Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!