EKSTREM: Opel Astra i OPC-ham er en ekstrem versjon av den tyske kombikupeen. Foto: Axel Wierdemann
EKSTREM: Opel Astra i OPC-ham er en ekstrem versjon av den tyske kombikupeen. Foto: Axel WierdemannVis mer

Denne Astraen har egen innstilling for banekjøring

Golf GTI: Se opp! Du vil vel ikke bli slått av en Opel?

FØLG DAGBLADET BIL PÅ FACEBOOK!

Modellene fra Opel Performance Center - OPC - er alltid den mest ekstreme versjonen av en modell fra Rüsselsheim. Og nå er turen kommet til nye Astra. En bil som skal ta opp kampen mot modeller som Mini John Cooper Works, VW Golf R, VW Golf GTI og Citroën DS3 Racing.

Basert på kvikkasen Astra GTC har OPC skrudd ihop en versjon som vil bli den raskeste Astra verden har sett. En toliters turbomotor med direkte innsprøytning yter 280 hk, har et dreiemoment på 400 Nm - og en toppfart på 250 km/t.

Astra OPC har et såkalt FlexRide-chassis, der du selv kan justere demperinnstillingene via en bryter. Det finnes en egen innstilling for banekjøring, noe som jo kan være kjekt å ha om du skulle delta på track day, på for eksempel Rudskogen eller Vålerbanen. I tillegg kan du justere rattreaksjon og gassrespons.

AGGRESSIVE LINJER: Det er lett å se at dette ikke er en vanlig Astra. Foto: Axel Wierdemann
AGGRESSIVE LINJER: Det er lett å se at dette ikke er en vanlig Astra. Foto: Axel Wierdemann Vis mer

Differensialbrems på forakselen skal gi økt stabilitet og forbedret veigrep i høyhastighetssvinger, ikke minst på vått føre. Brembo har levert bremsene, som har fått plass på 20-tommers felger.

Spenstig design Mens Astra GTC så langt har vært den tøffeste gutten i Astra-klassen, også hva utvendig design gjelder, vil den også her bli overgått av OPC-versjonen. Den flekser muskler ved hjelp av nye utbygde støtfangere foran og bak, sideskjørt, en aerodynamisk takspoiler og to trapesformede avgassrør.

Innvendig får Astra OPC sportsseter, OPC sportsratt og OPC-instrumenter.

Astra OPC har ellers ti millimeter lengre akselavstand og 30-40 millimeter bredere sporvidde enn vanlige Astra-modeller.

Motorsportslegenden Joachim Winckelhock har hatt overoppsyn med testingen av Astra OPC på Nordsløyfa på Nürburgring, og lover en opplevelse selv de mest erfarne sportsbilkjørere vil like. Det får vi komme tilbake til om noen måneder.

Les også: Alle våre Opel Astra-tester
Test av Opel Insignia OPC Sports Tourer
Test Opel Corsa OPC 2007
Richard Hammond kjører den kuleste GTI-en

SPORTSLIG: Også interiøret har OPCs bumerke. Foto: Axel Wierdemann
SPORTSLIG: Også interiøret har OPCs bumerke. Foto: Axel Wierdemann Vis mer

Saken ble opprinnelig skrevet av Vi Menn for Klikk.no. Les her.