Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne baren har fått en egen gate oppkalt etter seg

Du trenger flere dager på å få oversikt over interiøret.

EGEN GATE: Det er aldri vanskelig å finne adressen til Charlie's Bar. Den ligger selvsagt i en gate som er oppkalt etter ikonet. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet.
EGEN GATE: Det er aldri vanskelig å finne adressen til Charlie's Bar. Den ligger selvsagt i en gate som er oppkalt etter ikonet. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet. Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

SAN NICOLAS (Dagbladet): Her har tiden stått stille, siden den gang sjøfolk og oljearbeidere drakk seg fulle - eller hadde et amorøst eventyr med en lokal kvinne.

Norske troll I våre dager er det 71 år gamle vannhullet totalt neddynget av suvenirer og kuriøse gjenstander fra absolutt alle verdens kanter. Både norske troll og svenske bilskilt kan du få øye på i virvaret.

Med stor iver og oppfinnsomhet har bargjester tatt med seg små og store gjenstander som har fått sin plass hos Charlie's, enten på gulv vegger eller tak.

HJØRNE: "Spis og drikk!", lyder oppfordringen fra reklamen på veggen. Det 71 år gamle vannhullet er som klippet ut av et tidsbilde fra en svunnen tid. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet.
HJØRNE: "Spis og drikk!", lyder oppfordringen fra reklamen på veggen. Det 71 år gamle vannhullet er som klippet ut av et tidsbilde fra en svunnen tid. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet. Vis mer

Mange vil kalle stedet et museum, snarere enn bar og restaurant.

Midt inne i det dunkelt opplyste lokalet, står den originale baren som et alter - der tørste og sultne sjeler fortsatt får tilfredsstilt sine lyster.

Akkurat slik det har vært i alle årene som har gått siden nederlenderen Charlie Brouns og kona Marie åpnet dørene i 1941. Da gamle-Charlie i 1977 overlot driften til junior-Charlie, vanket det kongelige heder og utmerkelser fra Nederlands dronning Juliana.

Ubåtjakt Charlie's Bar har hele tiden vært et ankerfeste for sjøfolk, havnearbeidere og slitere på det store oljeraffineriet i San Nicolas. Under krigen var byen et meget viktig forsyningspunkt for krigsfartøyene.

image: Denne baren har fått en  egen gate oppkalt etter seg

Etter krigen kom sjøfolk fra alle verdenshjørner innom mens skipene ble fylt med oljeprodukter, utvunnet av råolje fra nabolandet Venezuela.

Det hører med til historien at også norske gener ble ført videre i et ukjent antall barn som ble resultatet av møter mellom lokale jenter og norske sjømenn.

Havnet i Norge - Mange jenter fra både Aruba og naboøya Curaçao som havnet i Norge, forteller Cornelis van Bochove som er nestkommanderende på Charlie's.

Så viser han Dagbladets utsendte et bilde av et norsk skip som henger i glass og ramme på veggen.

MEDISIN: Strategisk plassert over baren henger skiltet som proklamerer at personalet kan kurere bakrus. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet.
MEDISIN: Strategisk plassert over baren henger skiltet som proklamerer at personalet kan kurere bakrus. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet. Vis mer

- «Langfonn» hadde et norsk besetningsmedlem som nylig kom innom og fortalte en romantisk historie om et slikt forhold, sier han.

Med åra er Charlie's Bar blitt et turistmål i seg selv. Oljeraffineriet er lagt ned, mens Charlie´s har blitt ett av de kuleste stedene du kan besøke på Aruba.

TAKET: En av grunnene til at du trenger flere dager på å studere interiøret er taket. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet.
TAKET: En av grunnene til at du trenger flere dager på å studere interiøret er taket. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media