Denne baren har fått en egen gate oppkalt etter seg

Du trenger flere dager på å få oversikt over interiøret.

EGEN GATE: Det er aldri vanskelig å finne adressen til Charlie's Bar. Den ligger selvsagt i en gate som er oppkalt etter ikonet. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet.
EGEN GATE: Det er aldri vanskelig å finne adressen til Charlie's Bar. Den ligger selvsagt i en gate som er oppkalt etter ikonet. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

SAN NICOLAS (Dagbladet): Her har tiden stått stille, siden den gang sjøfolk og oljearbeidere drakk seg fulle - eller hadde et amorøst eventyr med en lokal kvinne.

Norske troll I våre dager er det 71 år gamle vannhullet totalt neddynget av suvenirer og kuriøse gjenstander fra absolutt alle verdens kanter. Både norske troll og svenske bilskilt kan du få øye på i virvaret.

Med stor iver og oppfinnsomhet har bargjester tatt med seg små og store gjenstander som har fått sin plass hos Charlie's, enten på gulv vegger eller tak.

Mange vil kalle stedet et museum, snarere enn bar og restaurant.

Midt inne i det dunkelt opplyste lokalet, står den originale baren som et alter - der tørste og sultne sjeler fortsatt får tilfredsstilt sine lyster.

Akkurat slik det har vært i alle årene som har gått siden nederlenderen Charlie Brouns og kona Marie åpnet dørene i 1941. Da gamle-Charlie i 1977 overlot driften til junior-Charlie, vanket det kongelige heder og utmerkelser fra Nederlands dronning Juliana.

Ubåtjakt Charlie's Bar har hele tiden vært et ankerfeste for sjøfolk, havnearbeidere og slitere på det store oljeraffineriet i San Nicolas. Under krigen var byen et meget viktig forsyningspunkt for krigsfartøyene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer