Denne bilen blir det rift om

Hissigere serieprodusert småbil må du lete lenge etter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Audi A1 er ifølge importøren Møller blitt en suksess i Norge. Siden lanseringen høsten 2010 er det solgt over 1600 biler.

Nå utvides A1-familien med Audi A1 quattro. Den har 256 hester under panseret. Turbomotoren 2.0 TFSI leverer 350 Nm og quattro firehjulsdrift. Toppfarten er 245 km/t og sprinten 0-100 km/t gjøres unna på 5,7 sekunder.

Med slike krefter er det nærliggende å tenke seg at den hører naturlig hjemme i Audis S-familie, og dermed burde hete S1, men det gjør den altså ikke.

Det vesle råskinnet har 6-trinns girkasse og firehjulstrekk. Quattro-systemet er basert på en hydraulisk elektronisk styrt lamellkobling og elektronisk differensialbrems. Både chassiset og den elektromekaniske styringen er modifisert og tilpasset firehjulsdriften.

Ikke helt ordinær Bilen leveres bare i fargen «isbrehvit» med taket lakkert i svart høyglans. De 18-tommer store aluminiumsfelgene i turbindesign er lakkert hvite som bilen.

Kraftig frontspoiler, singel-frame grill i svart høyglans og røde detaljer i frontlyktene understreker en hissig framtoning.

Takspoileren og bakluka med svart høyglans, samt de kraftige eksospottene på hver side, røper at dette ikke er en helt ordinær A1.

Stappet med utstyr Audi A1 quattro er 3,99 meter lang, 1,74 meter bred og 1,42 meter høy. Det gjør den noen centimeter lenger enn en vanlig Audi A1.

Innvendig skiller også Audi A1 quattro seg ut med egne designelementer. Blant standardutstyret finner man xenon pluss frontlykter, fjernlysassistent, lys-, og regnsensor, parkeringssystem bak, tyverialarm, nøkkelløs betjening og cruisekontroll.

MMI-navigasjon pluss med DAB-radio, CD-veksler og Audi music interface - i kombinasjon med Bose høyttalersystem på 465 watt - er også standard. Med Audi connect kan navigasjonsystemet kobles mot Google Earth, og bilens passasjerer kan koble seg på bilens eget WLAN.

S-sportssetene er trukket i svart skinn og har røde kontrastsømmer. De røde kontrastsømmene går igjen i interiøret, og på multifunksjonsrattet sitter bilens serienummer.

Bare 333 eksemplarer Prisen på Audi A1 quattro er ikke klar, men den blir neppe rimelig. At den bare skal bygges i 333 eksemplarer forsterker eksklusiviteten.

Audi A1 quattro kommer i andre halvdel av 2012. Før den tid utvides Audi A1-familien med Audi A1 Sportsback. Den er like kompakt som A1, men med fem dører. Den lanseres i februar.

<strong>HISSIG:</strong> Audis minste får et hissig medlem i familien. Foto: Audi
HISSIG: Audis minste får et hissig medlem i familien. Foto: Audi Vis mer

Les også:
Over 200 nordmenn har kjøpt denne bilen usett
Prisene på Tesla Model S er klare
Vi har testet fire kompakt-SUV-er i toppsjiktet

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

<strong>UTSTYR:</strong> Audi A1 quattro har en solid smørbrødliste med standardutstyr. Foto: Audi
UTSTYR: Audi A1 quattro har en solid smørbrødliste med standardutstyr. Foto: Audi Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer