Denne bilen får null stjerner i krasjtesten

En dyster påminnelse.

KATASTROFALT: Små overlevelsessjanser i tilfelle frontkollisjon i en Datsun Go - det er rett og slett ikke bra nok, ifølge Global NCAP. Foto: GLOBAL NCAP
KATASTROFALT: Små overlevelsessjanser i tilfelle frontkollisjon i en Datsun Go - det er rett og slett ikke bra nok, ifølge Global NCAP. Foto: GLOBAL NCAP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Datsun Go er en billig bilmodell produsert av Nissan for markeder i utvikling, men at den skulle så være så farlig hadde vi ikke trodd. I en kollisjonstest gjennomført i regi av Global NCAP - trafikksikkerhetsorganisasjonen som dekker markeder i utvikling utenfor Nord-Amerika og Europa, fikk nemlig bilen null stjerner.

Det er sjelden kost.

Kollaps Vi omtalte Datsun Go allerede da den ble lansert, og visste blant annet at den ikke var utstyrt med kollisjonsputer eller blokkeringsfrie bremser.

Dessverre ser det ikke ut til at puter ville ha hjulpet stort i scenariet med en frontkollisjon i 64 kilometer i timen. Strukturen i bilen er nemlig synlig ustabil og konstruksjonen kollapser fullstendig i sammenstøtet, noe som ikke gir særlig stor sjanse til å overleve.

Global NCAP har derfor gått ut og oppfordret Nissan til snarest å trekke Go fra markedet for å bygge den om og gi den en struktur som kan beskytte fører og passasjerer.

Hva status er når det gjelder «storebroren» Go + som er en syvseter på størrelse med en Ford Fiesta, vites ikke i skrivende stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer