Denne bilen kommer med elektrisk scooter under bagasjerommet

Husker du Exalt? Kanskje ikke, men da kommer en påminnelse her.

I DRØMMELAND? Nei, Det er nok ikke tilfeldig at Peugeot nå for andre gang lanserer en konseptbil over temaet Exalt. Det planlegges en såkalt "4-dørs kupé" i samme stil som Mercedes-Benz CLA. Foto: PEUGEOT
I DRØMMELAND? Nei, Det er nok ikke tilfeldig at Peugeot nå for andre gang lanserer en konseptbil over temaet Exalt. Det planlegges en såkalt "4-dørs kupé" i samme stil som Mercedes-Benz CLA. Foto: PEUGEOTVis mer

Dinside Denne bilen er ganske spesiell: En elektrisk scooter følger med - oppbevart under bagasjerommet. Og avispapir inngår i produksjonen.

For de observante blant dere som mener å dra kjensel på linjene denne bilen kan oppvise, er nemlig ikke det så rart. Peugeot har nemlig vist et konsept ved navn Exalt tidligere. Men dette er "hjemmeversjonen - som skal stilles ut i Paris om en måneds tid, mens forgjengeren ble vist på bilutstillingen i Beijing.

Mercedes CLA-inspirert Det dreier seg om en såkalt "firedørs kupé", et uttrykk vi ikke kan fordra - det handler i beste fall om en sedan med kupé-fasong. I den kompakte premium-klassen er per i dag Mercedes CLA referansen på dette feltet. Produksjonsversjonen av Peugeoten vil konkurrere mot ekseempelvis Volkswagen CC.

I-cockpit de luxe I interiøret er mye av stilen fra den forrige konseptbilen bevart. Det er i hovedsak en videreutvikling av konseptet "i-cockpit", som innebærer at det meste av betjeningen går gjennom en digital "kommandosentral" mens instrumentene er plassert i overkant av rattet for at man ikke skal behøve å flytte blikket langt ned. Rattet er dermed også mindre enn det som er vanlig i familiebiler, noe som gir et sporty preg. En litt mindre "høytflytende" versjon av i-cockpit er ellers allerede innført i serieproduksjonen, senest i Peugeot 308.

Avispapir! Ellers er kreativ bruk av alternative materialer også her på dagsordenen, hvorav innslagene av treverk er viderført fra det den norske designeren Per Ivar Selvaag introduserte hos Peugeot for få år siden. (Vårt intervju med ham kan du se her). Mens den forrige Exalt-en hadde ibenholt som bestanddel i interiøret, er det denne gangen avispapir som er blitt brukt - ja ikke direkte, selvsagt, men i form av noe Peugeot beskriver som "newspaper wood", i praksis resirkulert avispapir. Dette ble gjort også i Onyx-konseptet, men - og her blir det interessant - for å få en lett rosafarge, har man her brukt kun finans- og næringslivs-aviser!

Hybrid Annen generasjon Exalt er utstyrt med samme hybrid-drivlinje som forgjengeren, det vil si den firesylindrede turbomotoren som finnes i Peugeot RCZ-R i tillegg til en elektromotor, som sitter bak. Det er en ny versjon av HYbrid4-teknologien som vi sist kjørte i en mer moderat versjon i Peugeot 508 RXH.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide Les her.

AVISPAPIR: "Treverket" i interiøret er i virkeligheten resirkulert avispapir - nærmere bestemt fra finans- og næringslivspressen, for å få et rosa skjær... Foto: PEUGEOT
AVISPAPIR: "Treverket" i interiøret er i virkeligheten resirkulert avispapir - nærmere bestemt fra finans- og næringslivspressen, for å få et rosa skjær... Foto: PEUGEOT Vis mer