Denne bilen lyver på seg høyere forbruk enn den har

Sporty Golf-konkurrent overbeviser på flere punkter.

ET SUPERT VALG: Honda Civic med 2,2 liters diesel utgjør en fin kombinasjon av sportslighet, komfort og god plass. Foto: Terje Bjørnsen
ET SUPERT VALG: Honda Civic med 2,2 liters diesel utgjør en fin kombinasjon av sportslighet, komfort og god plass. Foto: Terje Bjørnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den nye Honda Civic er annerledes de andre bestselgerne i kompaktklassen. Fortsatt er det et eller annet med Civic, noe som henger igjen fra da den lille originalen dukket opp i Norge på midten av 70-tallet.

Den beviste nemlig at japanerne kunne mer enn å lage pålitelige biler; Honda Civic har ofte hatt en mer sportslig tilnærming til design og egenskaper enn mange konkurrenter.

I en bilklasse befolket av kompetente, men tidvis kjønnsløse modeller, er den nye Honda Civic et friskt innslag. Designmessig skiller den seg ut med en nesten ekstrem kileform, med lav front og svært høy hekk.

Også innvendig har bilen en helt egen stil, med et todelt dashbord der det digitale speedometeret ligger i et bånd i flukt med frontruta.

Også teknisk skiller Honda Civic seg fra konkurrentene. På motorfronten skilter den med to bensinmotorer uten turbo, 1,4-liter på 100 hk og 1,8-liter på 140 hk.

Dieselmotoren på 2,2-liter er også en gammel kjenning, nå med 150 hk. Og der nesten alle - med et unntak av Opel Astra - har uavhengig hjuloppheng bak, sverger Honda i likhet med Opel til en mykstiv torsjonsaksel med slepearmer. Hvordan det påvirker egenskapene, skal vi komme tilbake til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer