Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne bilen passerer neppe EU-kontrollen

Polske rånere er ikke helt som andre rånere.

(Dagbladet): Rånere er på mange måter en egen rase blant oss mennesker. Kollega Øistein Monsen gjorde blant annet et dypdykk i den fascinerende kulturen i serien «Rånern fra Ski», der vi fulgte Fredric Aasbø (25) som lever ut guttedrømmen som profesjonell drifter i California.

I Norge er rånerne kjent for «å pimpe» bilene sine til det mer eller mindre ugjenkjennelige, før de gjerne «burner» til forlystelse for noen og irritasjon for andre.

Fra Øst-Europa har det nå dukket opp en video som tar det hele til et nytt nivå. Når du først skal leke deg med bil, hvorfor ikke like gjerne sage den i to, så du får en tohjuling? To polske menn, i hvert fall høres det ut som de snakker polsk, må ha tenkt nettopp dette, og vi får bli med på prøveturen.

I en doning som neppe hadde kommet fram til et eneste bilverksted, og enda mindre passert en EU-kontroll, tøffer sjåføren seg foran kameraten som filmer.

Vi er litt usikre på hva slags motor som er i bilen, men det kan være snakk om en god, gammeldags gressklippemotor. Uansett ser det ut til å være en gammel VW Golf eller Jetta som har fått seg en real overhaling.

Uansett hva slags motor og hva gutta egentlig har gjort for å få det til, moro ser det i hvert fall ut.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media