Denne bilen skulle IKKE krasje

Alt gikk galt da Volvo skulle vise frem nytt system for 150 journalister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| GØTEBORG (Dagbladet): Nærmere 150 pressefolk og fotografer fra hele verden var torsdag invitert til Volvos stolthet; krasjlaboratoriet der Volvos velrennomerte sikkerhetssystemer blir utviklet, testet og satt i produksjon.

Det ble gjennomført flere vellykkede fullskala krasjtester, men da Volvo-modellen C60 skulle demonstrere hvordan man IKKE krasjet, gikk det galt.

Innebygd i bilen er et nytt system som tar over og bremser dersom føreren er uoppmerksom. Det innebærer at en alarm advarer sjåføren, samt at bilen tar en egen avgjørelse og bremser farten for å hindre kollisjon.

Da Dagbladet tidligere i våres testet det nye "pedestrian detection system", et system som skal oppdage fotgjengere og forhindre påkjørsel, gikk alt på skinner. Denne gangen var resultatet det motsatte.

Bilen ble kjørt ut av laboratorietunnellen i 35 km/t mot en ventende lastebil. Men istedet for å bremse ned, fortsatte bilen lukt inn i bakenden på lastebilen med et smell. Resultat; hele fronten på bilen trykt inn.

- Her ser man hva som kan skje dersom man er distrahert. Det vi hadde håpet på var at bilen faktisk skulle bremse, men det må teknikerne nå se på. Dette er tross alt en laboratorietest. Alt kan skje, sier Thomas Broberg som er sikkerhetsrådgiver ved Volvos krasj-laboratorium.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer