Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne bunadslusa kan du bruke kun én gang i året

Derfor er det smart å gå denne veien når du skal på flyet.

BUNADER VELKOMMEN: Her kan du gå hvis du har bunad med deg på flyet. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
BUNADER VELKOMMEN: Her kan du gå hvis du har bunad med deg på flyet. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

GARDERMOEN (Dagbladet): Årets 17. mai, som faller på en onsdag, blir opptakten til en langhelg for veldig mange. Ved å ta ut to fridager (18. og 19. mai) blir det hele fem dagers sammenhengende ferie.
Og ved Oslo Lufthavn Gardermoen er man å i ferd med å forberede storinnrykk av reisende allerede tirsdag 16.mai.
Dersom du skal ut og reise og planlegger å ta med deg bunad, så er dette gode nyheter:

Trygg sjekk

- Mange av de reisende har med seg bunad eller reiser i den. Og derfor åpner vi den såkalte familieslusa for dem på denne dagen. Det betyr at de kan ta med bunaden, og bunadsølvet til en sikkerhetssluse som er forberedt på dette, sier Joachim Westher Andersen, kommunikasjonssjef i Avinor på Gardermoen.

Bunadsluse finner du både ved sikkerhetskontrollen ved Norwegians innsjekkingsskranker og ved SAS sine innsjekkingsskranker. Familie/bunadslusa er til venstre for de ordinære slusene.

Det var i 2015 at Avinor første gang åpnet for spesielle bunadsluser ved Gardermoen. Slusa er åpen 16. og 17. mai og ble raskt en stor suksess. Vanligvis er denne delen av sikkerhetskontrollen bare åpen for familier med barn.

Les mer: Denne tabben kan koste deg tusenlapper i ferien

RASK SERVICE: Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor håper at 17.maitrafikken på Gardermoen skal gå raskt og effektivt unna. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
RASK SERVICE: Kommunikasjonssjef Joachim Westher Andersen i Avinor håper at 17.maitrafikken på Gardermoen skal gå raskt og effektivt unna. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer

- Vi har en familiesluse som er åpen hele året fordi vi vet at veldig mange familier blir stresset over å se travle forretningsreisende foran seg og bak seg. Når de i stedet ser andre familier med barn så senkes skuldrene, fordi de vet at dette er noe som kanskje tar litt lengre tid, uten at noen blir irritert for det, sier Joachim Westher Andersen.

- Og med bunadreisende er det likedan. De vet at det kan bli en ekstra sjekk fordi noe slår ut i sikkerhetskontrollen.

PS: Bunadkniven må sendes som innsjekket bagasje.