Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Denne bussen har 22 enkeltrom

Hva med ekstrem busstur i sommer?

FOTO: Roteltours.de
FOTO: Roteltours.de Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette er kjøretøyet Ingen Grenser-gjengen til Lars Monsen sikkert kunne ha drømt om når slitet var på sitt verste. Det tyske reisebyrået Rotel Tours tilbyr nemlig et komfortabelt alternativ til telt, samtidig som du slipper å gå.

Ideen er faktisk femti år gammel, men like genial den dag i dag. At konseptet også er en forretningsmessig suksess, tyder den lange fartstiden på. I dag tilbyr Rotel Tours hele 3400 sengeplasser på hjul, og loggfører årlig rundt 600 000 overnattinger.

Og selv om du ikke står fritt til å reise når og hvor du vil, slik tilfellet er når du drar på bilferie, byr dette alternativet likevel på langt flere opplevelser enn andre typer pakketurer.

Rotel (som selvsagt står for "rullende hotell") er en kombinasjon av turistbuss og hotell. Arrangøren opererer i mange land på tre kontinenter (Europa, Asia og Afrika), og reisemålene er gjerne av det eksotiske og rurale slaget.

Samtidig som reisemålene gjerne befinner seg langt utenfor allfarvei og brede turiststier, tilbys du betydelig mer komfort og sikkerhet enn om du skulle vandre rundt med et telt på ryggen.

Det er heller ikke snakk om lange dagsturer, glanende gjennom sideruta fra et buss-sete - det gis mange muligheter til å ta små turer på egne ben.

Den typiske rotelbussen reiser med mellom 20 og 40 turister. Den har gjerne 22 passasjerseter og 24 "rom", inklusive ett til sjåføren og ett til turistguiden.

Men du kan også velge en mindre buss med "tilhenger-hotell", tilpasset mindre grupper, hvis man for eksempel ønsker å gi firmaets ansatte en annerledes teambuilding-opplevelse.

Du får ditt eget lille krypinn (snaut en meter høyt, men med bra bredde), der du kan innrede deg med litt mer komfort enn i et telt (i hvert fall hvis du ikke er særlig mye lenger enn sengens lengde på drøye 180 centimeter).

Samtidig er den sosiale faktoren høy siden du reiser sammen med, og lever tett på, mange andre.

Selvsagt kan intimiteten fort gå ut over privatlivets fred, så dette kan også være en passende anledning til å få lest en bok eller to.

Mangelen på bad og eget toalett kan kanskje også bli et savn. Men Rotel Tour-bussene har et medbrakt mobilt kjøkken og et enkelt toalett.

Dessuten stopper bussene så ofte som mulig på steder der gjestene kan få seg en dusj. Enkelte netter vil du også få muligheten til å overnatte på et vanlig hotellrom.

Noen av dere har sikkert sett Rotel Tours-bussene i vårt eget land. En av de utallige turene i regi av dette reisebyrået går nemlig fra München via København, Stockholm og Helsinki til Hammerfest og Nordkapp, før turen går videre sørover i Norge.

Les også:

Ta en kjappis i dusjen

Bilferie med barn

Den ultimate soveguiden

Fiskeskøyte ble luksushotell

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

Alle hotell har sine fordeler og ulemper.
Alle hotell har sine fordeler og ulemper. Vis mer
Trangt, og sikkert litt lytt. Så det er vel like greit å ta med en god bok.
Trangt, og sikkert litt lytt. Så det er vel like greit å ta med en god bok. Vis mer
Selvsagt tilbyr Rotel Tours opphold med full pensjon.
Selvsagt tilbyr Rotel Tours opphold med full pensjon. Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!