NYE RÅD: Følger du de nye rådene rådene, skal du kunne redusere inntaket av mettet fett, transfett og natrium til de anbefalte nivåene. Foto: NINA HANSEN
NYE RÅD: Følger du de nye rådene rådene, skal du kunne redusere inntaket av mettet fett, transfett og natrium til de anbefalte nivåene. Foto: NINA HANSENVis mer

Denne dagsmenyen er best for hjertet

Reduserer blodtrykket og kolesterolet.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): Vi vet alle at å spise sunt og å være aktive er bra for hjertehelsa vår, men nå har American Heart Association og American College of Cardiology lagt fram nye retningslinjer for akkurat hva en hjertevennlig meny bør inneholde. Resultatene ble publisert i tidsskriftet Circulation denne uka.

DETTE BØR DU SPISE Dette er en hjertevennlig dagsmeny basert på et daglig energiinntak på 2000 kalorier, ifølge American Heart Association og American College of Cardiology.Frukt: Fire til fem porsjoner daglig.Grønnsaker: Fire til fem porsjoner daglig.Fullkorn: Seks til åtte små porsjoner med fullkorn og mye fiber.Melkeprodukter: To til tre porsjoner med melkeprodukter som er fettfrie eller har redusert fettmengde.Kjøtt: Spis 170 gram eller mindre magert kjøtt, fjærkre og fisk hver dag.Nøtter: Til sammen fire til fem porsjoner med nøtter, belgfrukter og frø i uka.Olje: To til tre porsjoner med sunn olje om dagen. Begrens inntaket av transfett og mettet fett.

- Rådene er fornuftige og i stor grad i tråd med det vi forholder oss til i Norge. Det bør være lett for den jevne nordmann å følge dette kostholdet, sier Kjetil Retterstøl, professor ved Universitetet i Oslo og overlege på Lipidklinikken.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn